Dani poriluka i krumpira na sisačkoj tržnici Kontroba

352
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na sisačkoj tržnici Kontroba danas su počeli Dani poriluka i krumpira, tradicionalna manifestacija promocije obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i ovog ukusnog i zdravog sezonskog povrća. Naime, nakon blagdana, vrijeme je za detoksikaciju, pa je dobro malo oporaviti organizam uz poriluk i krumpir.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tradicionalno se ovog recepta drže i na sisačkoj tržnici gdje tim povodom redovito u siječnju organiziraju Dane poriluka i krumpira, istaknula je direktorica Gradske tržnice Sisak Adelina Ivković….

TON

Proizvodnja poriluka je jedna od zahtjevnijih, a ga vrijedne ruke OPG-ovaca vade iz zemlje i po zimi. Žuta sorta poriluka je specifična za područje Posavine, a najtraženija je i najfinija za nepce, otkrila nam je Marija Didović…

VEZANE VIJESTI
VIDEO - Gradska tržnica Sisak brine o zdravlju Siščana

TON

Osim što je ukusan, poriluk je i iznimno zdrav, dodaje gospođa Marija…

TON 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here