Dani smijeha Crvenih nosova koji donose radost bolesnoj djeci

408

Klaunovidoktori, koji već pet godina posjećuju bolesnu djecu i nemoćne u bolnicama i domovima, nastojeći im donijeti radost u teškim trenucima, odlučili su ove godine proslaviti Međunarodni dan smijeha organiziranjem Dana smijeha Crvenih nosova, čije se finale održava u utorak na zagrebačkom Cvjetnom trgu od 11 do 20 sati.

 Uz poruku “Svoju radost naći u radosti drugoga, to je tajna sreće”, Dani smijeha Crvenih nosova obilježavaju se diljem Hrvatske.
„Danima smijeha Crvenih nosova želimo promovirati našu misiju donošenja smijeha i životne radosti bolesnoj djeci i nemoćnima kako bismo povećali broj posjeta klaunovadoktora bolnicama i domovima jer postoji potreba svih bolesnih, nemoćnih i zaboravljenih za životnom radosti i smijehom”, kazala je tim povodom izvršna direktorica Crvenih nosova Mladenka Majerić.
Zahvaljujući donacijama građana i tvrtki. od 2010. godine klaunovidoktori posjetili su više od 37.000 bolesnih i nemoćnih.
“Promijeniti osjećaje straha, tuge i nemoći u trenutak životne radosti i nade je veliki dar, a to mogu upravo klaunovidoktori koji su posebno educirani umjetnici za rad s bolesnima i  nemoćnima”, kazala je Majerić pozvavši građane da svojim donacijama pomognu njihov rad kako bi do kraja ove godine ostvarili 50.000 posjeta.
Aktivnosti Dana smijeha započele su u nedjelju posjetom klaunovadoktora starijim i nemoćnim osobama u domovima u Osijeku, Rijeci i Zagrebu.
U ponedjeljak su klaunovidoktori donijeli smijeh na lica djece na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Split i Kliničkom bolničkom centru Sestre Milosrdnice u Zagrebu, a u danima koji slijede nastavljaju svoje redovne posjete djeci u bolnicama u Rijeci, Osijeku i Zagrebu.
Na Cvjetnom trgu u Zagrebu Crveni nosovi će uz prigodan program prikupljati donacije kako bi mogli povećati broj posjeta bolesnoj djeci i nemoćima. Glavni program počinje od 17 sati nastupom klaun benda „NiNekiBend“ i druženjem s klaunovimadoktorima. (Hina)

Foto: FaH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime