Delegaciji Vojske Srbije zabranjen ulazak u Hrvatsku

Na granici, na prijelazu Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena

3459
Google street

Delegaciji Vojske Srbije danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku, javlja Tanjug pozivajući se na srbijansko ministarstvo obrane, a prenosi Jutarnji list.

Iako je dolazak delegacije sastavljene od zapovjednika s tamošnje Vojne akademije, kadeta i pitomca Vojne gimnazije bio najavljen, na graničnom prijelazu Bajakovo je  zaustavljena, zadržana i pretresena. Delegacija je, kako piše agencija, trebala biti prisutna na obilježavanju ‘Dana jasenovačkih novomučenika’.

U prtljazi su bile službene uniforme, što je, ističu u ministarstvu, potpuno dozvoljeno i u skladu s pravilima službe, a hrvatski carinici su izaslantvu rekli da ih ne mogu unijeti, navodi agencija. Članovi izaslanstva VS-a bili su spremni ostaviti odore i produžiti put u civilu, no carinici su im rekli da ne mogu ući u Hrvatsku te im je izdana zabrana ulaska i vraćeni su u Srbiju.

VEZANE VIJESTI
Prijetnje smrću pripadnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji

Agencija piše kako je delegaciji izdana zabrana ulaska i vraćena je u Srbiju. Tanjug je objavio i dokument koji to potvrđuje, no iz njega nije jasan razlog za takav potez. Kako navode, u dokumentu je naznačeno da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdala svrhu i uvjete svog boravka, kao i da na uvid nisu dostavljeni dokazi za putovanje iz drugog razloga.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here