Delegaciju HNS-a i izbornika Kovača napali huligani

561

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza, u kojoj je bio i izbornik Niko Kovač, na odmorištu Zir, na autocesti Zagreb – Split, napalo je desetak huligana s obilježjima Hajduka, no incident je okončan bez ozbiljnijih posljedica, objavio je u ponedjeljak HNS na svom internetskom portalu.

“Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza imala je neugodan incident na putu za Split gdje u utorak s predstavnicima Hajduka i Grada Splita treba razgovarati o organizaciji susreta Italija – Hrvatska. Na odmorištu Zir desetak huligana s obilježjima Hajduka prvo je verbalno, a potom i fizički napalo delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza u kojoj su bili izvršni predsjednik Damir Vrbanović, izbornik Niko Kovač, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, tim menadžerica Iva Olivari, ‘match manager’ Alan Balen, ‘ticketing manager’ Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak. Zahvaljujući smirenoj reakciji predstavnika HNS-a incident je završen bez ozbiljnijih posljedica, uz manju štetu na službenom automobilu Saveza. Na mjesto incidenta pozvana je policija koja je izvršila očevid uz punu suradnju predstavnika Saveza”, priopćio je HNS.

Odnosi Hajduka i HNS-a već su duže vrijeme zategnuti, a posebno je bilo užareno prije četiri i pol mjeseca kada je Hajduk odbio igrati derbi utakmicu u Maksimiru protiv Dinama, i to nakon što dijelu Hajdukovih navijača nije dopušten ulazak na stadion. Tjedan dana nakon tog događaja na splitskoj Rivi okupilo se trideset tisuća ljudi koji su tražili ostavke vodstva HNS-a. No, posljednjih tjedana odnosi HNS-a i Hajduka su se relaksirali, čemu je doprinjela i odluka Saveza da se kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. protiv Italije i Bugarske igraju u Splitu.

“Hrvatski nogometni savez ponovno osuđuje svaki oblik navijačkog nasilja, te će se nastaviti boriti protiv huliganizma svim sredstvima koje ima na raspolaganju. Usprkos ovakvom neugodnom incidentu, svjesni smo kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku skupinu Torcidu ili grad Split, i nećemo dopustiti da takvi huligani utječu na namjeru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije. Građani Splita i Dalmacije zaslužuju utakmice reprezentacije, kao što svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zaslužuju živjeti u državi bez huliganizma”, poručili su iz HNS-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime