Deset turističko-ugostiteljskih objekata s prostora županije nositelji su standarda „Okusi zagrebačkog kraja“. Brendirani u sklopu nacionalnog projekta „Okusi hrvatske tradicije“, ovi objekti u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina. Standard „Okusi zagrebačkog kraja“ turističko-ugostiteljskim objektima dodijeljen je na promociji projekta koja je upriličena u restoranu Samoborska kletu Samoboru.

okusi-zagrebackog-kraja7.jpg__648x432_q85_subsampling-2„Gastronomija je poseban izazov u turizmu. Prije dvije godine, u dogovoru s Hrvatskom turističkom zajednicom, pokrenuli smo projekt ‘Okusi hrvatske tradicije’ s ciljem brendiranja ugostiteljskih objekata koji u  ponudi imaju tradicijska jela spravljena od domaćih namirnica“, pojasnio je Borislav Šimenc, voditelj projekta. Dosad je u njega uključeno pet županija, s 54 ugostiteljska objekta, a kroz dvije godine trebao bi obuhvatiti sve hrvatske županije.

Standard „Okusi zagrebačkog kraja“ nose: Bistro Babriga (Velika Gorica), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Restoran Samoborska klet i Gostionica Kod špilje (Samobor), Restoran Golf(Zaprešić), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Ivančić (Jastrebarsko) i Ekopark Krašograd (Pisarovina).

okusi-zagrebackog-kraja6.jpg__648x432_q85_subsampling-2„Gastronomija je danas jedan od najčešćih motiva dolazaka gostiju na destinaciju. Ona je ključni element za ocjenu doživljaja i zadovoljstva posjetitelja. Uključili smo se u ovaj projekt kako bismo intenzivirali promociju gastronomije na našem području te promociju ugostiteljsko-turističkih objekata, kako bi oni postali prepoznatljivi i na hrvatskom tržištu“, rekla je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, dodavši da je za objekte uključene u projekt osmišljeno niz zajedničkih akcija koje bi trebale pridonijeti i povećanom broju dolazaka turista na prostor Zagrebačke županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime