DHMZ Danas snijeg

366

Danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno s povremenom oborinom. U unutrašnjosti mjestimice snijeg, osobito u prvom dijelu dana kada je u središnjim kopnenim predjelima moguća i slaba kiša koja se smrzava u dodiru s podlogom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U drugom dijelu dana oborina uglavnom u Dalmaciji, mjestimice malo kiše, ponegdje i snijeg, a na sjeveru zemlje postupno smanjenje naoblake i česta sunčana razdoblja. Na kopnu vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu istočnjak i jugoistočnjak sredinom dana će okrenuti na buru i jačati na jaku s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 te između 6 i 10 stupnjeva Celzijevih na moru.

Vremenska prognoza za potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije

Umjereno do znatno oblačno, u prvom dijelu dana, osobito ujutro, povremeno sa slabim snijegom i mjestimice tanjim snježnim pokrivačem (do 3 cm), a rijetko može biti i slabe kiše koja se smrzava na tlu i predmetima. Poslijepodne sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, poslijepodne prolazno umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Najniža noćna i jutarnja temperatura od -5 do -3, najviša dnevna od 1 do 4, a navečer uz razvedravanje će se spuštati i do -8 °C.
Izgledi vremena u iduća tri dana
Promjenljivo oblačno i hladnije, povremeno uz slab snijeg, uglavnom tijekom vikenda i osobito u nedjelju. Moguć je i tanji snježni pokrivač. U petak više sunčanih razdoblja, osobito u prvom dijelu dana. Vjetar u petak slab, u subotu i nedjelju danju povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u subotu moguće i uz jače udare. Najniža temperatura od -11 do -6, a najviša dnevna od -2 do 1 °C.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here