Digitalnu “zelenu tržnicu” dobila i Glina

Sve veći broj građana kupuje voće i povrće online

126

U vrijeme kada je iznimno poželjno ostati u svoja četiri zida najlakše je pomiriti se sa situacijom i prilagoditi.

No, nakon zatvaranja tržnica kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, građani su ostali zabrinuti kako narednih tjedana izolacije nabavljati voće, povrće te druge namirnice bez kojih ne možemo, a u trgovinama, posebice malim, nađe se prilično skromna ponuda ili u stanju duge izolacije u hladnjačama.

Ipak i srećom, tu je pogodnost modernih tehnologija. Na društvenim mrežama stvorene su brojne mreže korisnika koji iznose svoja iskustva s dobavljačima namirnica, ponuda te kontakti.

VEZANE VIJESTI
Preminula druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj

Jedna takva Facebook grupa osvanula je i za područje grada Gline. Na stranici Lokalna tržnica grada Gline za vrijeme koronavirusa mogu se pronaći domaći proizvodi domaćih OPG-ova s kompletnom ponudom te adresama i brojevima kontakata. U ponudi su mladi luk, zelena salata, sir i vrhnje, med, sokovi i sve ono što inače možete pronaći na zelenoj tržnici. Pridružite se grupi, uživajte iz svog doma i hranite se zdravo! Ne možemo li mi na plac, on dolazi k nama.

VEZANE VIJESTI
Traktoristi pod utjecajem alkohola, ponavljaču paprena kazna

Dostava hrane još nije zabranjena, samo se zahtijeva da se poštuju sve mjere opreza koje podrazumijevaju socijalnu distancu od minimalno metar udaljenosti, nezadržavanje na javnim površinama i valjane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here