Direktor sisačke tvrtke omogućio pustošenje šume

Posječeno skoro 1.000 stabala i počinjena šteta od 52.325 kuna

301

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Državnim inspektoratom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pustošenje šuma dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 32 i 60 godina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 32-godišnjak od početka mjeseca travnja do 3. rujna ove godine u mjestu Slabinja, na području Hrvatske Dubice, počinio kazneno djelo pustošenje šuma. Naime, osumnjičeni je nakon kupnje šume od 57-godišnje vlasnice, ishodovao potrebnu dokumentaciju za doznaku i sječu kao zaposlenik jedne sisačke tvrtke, nakon čega je protivno propisima s djelatnicima i mehanizacijom obavio čistu sječu 974 stabala drveta hrasta kitnjaka, bukve, johe i graba, iako je znao da na svim stablima nije bilo doznačnog čekića, počinivši štetu od 52.325 kuna.

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Krađa drva sa štetom većom od 200.000 kuna

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je 60-godišnjak, kao direktor i odgovorna osoba sisačke tvrtke, osumnjičenom 32-godišnjaku omogućio da u navedenom vremenskom razdoblju u ime poduzeća rukovodi poslovima na terenu koji se odnose na nabavu drvne mase, sječu i transport zbog čega je izvršena gola sječa šume, a pri čemu je trgovačkom poduzeću stvorena protupravna imovinska korist od 52.325 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku bit će podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela pustošenje šuma.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here