Djeca i roditelji oslikali petrinjsku robnu kuću

"Nitko na svijetu nije važniji od djece!"

329

U sklopu Dječjeg tjedna Društvo Naša djeca Petrinja održava humanitarnu akciju „Prijatelj prijatelju – od mene do tebe“, koja uključuje podjelu igračaka, odjeće i obuće za djecu. Također, djeca su zajedno s roditeljima oslikavala zidove propale robne kuće na Trgu narodnih učitelja.

Predsjednica Društva Naša djeca Petrinja Martina Boltužić Dževerlija podsjetila je da se akcija provodi već godinu dana: „Roditelji odjeću i obuću razmjenjuju međusobno. Obzirom na mjere zaštite od pandemije, sve obavljamo putem naše Facebook stranice ili putem maila. Roditelji koji imaju nešto za darovati i oni kojima nešto treba mogu nam se javiti, a mi ćemo sve što treba prikupiti i dogovoriti termin, kako bismo zaštitili zdravlje i roditelja i djece.“

Boltužić Dževerlija istaknula je da se prikupe velike količine odjeće, obuće i igračaka te se veliki dio prikupljenih stvari donira.

Djecu i Društvo naša djeca obišao je gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović koji je naglasio da treba puno odricanja kako bismo našu djecu naučili da stanu na svoje noge, jer ona su najvažnija: „Nitko na svijetu nije važniji, ali baš nitko, od djece! Od djece počinje sve! Taj karakter treba čuvati od društva i artikulirati kroz njihove poruke. Te poruke kad čitamo, vidimo da su te poruke iskrene, nevine i najpoštenije što mogu biti. Djeca imaju maštu, ali ne toliku kao mi odrasli da nešto zabrljamo. Oni jednostavno ne znaju ništa zabrljati!“

Dumbović je zahvalio najmlađim partnerima i svim udrugama koje brinu o najmlađima. Kako naučimo svoju djecu, tako će i ona učiti dalje svoju. A dobra djela se ne zaboravljaju, zaključio je gradonačelnik.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime