Dječji vrtić Petrinjčica proslavio 64. rođendan

Uz pregršt balona, ukrasnih kolača i torti, u vrtić je stigla i prava rođendanska torta, a donio ju je petrinjski gradonačelnik

1313

Skromnije nego prijašnjih godina, kada je slavljen velikim priredbama u petrinjskom Hrvatskom domu, Dječji vrtić Petrinjčica je 9. listopada proslavio 64. rođendan.

Zbog epidemiološke situacije izostalo je veliko, svečano, zajedničko druženje, no ova značajna obljetnica ipak je prigodno proslavljena u svim objektima vrtića pa tako i u vrtiću Mali princ.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica Nataša Vidović istaknula je kako ih veseli što rođendan vrtića gotovo redovito slave tijekom Dječjeg tjedna u Petrinji tako da zaokruže sve one aktivnosti koje tim povodom organiziraju s djecom i za djecu.

„Moram istaknuti da koliko god rastemo kroz godine, tako rastu i odgojno – obrazovne skupine. Ove godine smo započeli pedagošku godinu u pet objekata s 21 skupinom, odnosno s više od 420 upisane djece. Prije nekih pet godina, naš je vrtić brojao 16 odgojnih skupina, tj. upisano je bilo 315 djece. Znači, u roku od pet godina povećali smo smještene kapacitete za stotinjak djece, što nije mala stvar. Za to nam je trebalo jako puno vremena, rada i novaca, a ono što je najvažnije, trebali smo potporu našeg osnivača, Grada Petrinje s našim gradonačelnikom, Darinkom Dumbovićem. Ja im stvarno od srca zahvaljujem jer su prepoznali naše potrebe, ali i naše probleme, da nam fali smještenih kapaciteta, da nam trebaju bolji uvjeti u kojima su ta djeca smještena. Svi smo si zadali velike ciljeve koje smo u pet godina uspjeli i ostvariti“.

Vidović je zahvalila roditeljima na ukazanom povjerenju, suradnji i podršci te svim djelatnicima, sadašnjim i bivšim, kojima je također čestitala rođendan.

„Njima svima zajedno čestitam naš dan, naš rođendan, jer bez njih ovaj vrtić ne bi bio takav kakav jest. Oni svojim trudom, radom i zalaganjem osiguravaju da se naša djeca, koja borave u našim objektima, osjećaju radosno, voljeno i slobodno. Koristim isto tako prigodu zahvaliti i svim našim bivšim djelatnicima koji su zasluženo u mirovini jer oni su svoj životni vijek utkali u sve ove godine rada vrtića i doprinijeli da se vrtić razvija u ovom smjeru kojim idemo“.

Uz pregršt balona, ukrasnih kolača i torti, u vrtić je stigla i prava rođendanska torta, a donio ju je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je, čestitajući rođendan poručio kako su djeca najveća radost.

„Gledajući sve ono što danas vrtići ima te da generacije mladih klinaca ovdje dobivaju određene standarde, možemo biti prezadovoljni. Danas sam došao ravnateljici i svim djelatnicima vrtića čestiti njihov rođendan te da se na simboličan način, ovako na distanci, prisjetimo svih onih lijepih godina i svih generacija koje su izašle iz ovog vrtića u ove 64 godine, mnogih klinaca koji su postali ljudi. Uvijek je vrtić bio početak nečega gdje prvo učiš i osjetiš toplinu te neke druge obitelji koju dobivaš u dječjem vrtiću uz tete i prijatelje. Stoga svim tim generacijama treba reći jedno veliko hvala!“

Gradonačelnik je s ponosom zaključio kako je Grad Petrinja posljednjih godina uložio oko 20 milijuna kuna u dječje vrtiće i podizanje standarda kvalitete boravka djece, ali i uvjeta rada u vrtićima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime