DNEVNA INFORMACIJA PU SISAČKO MOSLAVAČKE

78

SAŽETAK

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je zabilježeno šest kaznenih djela, od kojih su tri djela počinili nepoznati počinitelji.

Na području Kutine su počinjena tri kaznena djela, dok je po jedno počinjeno na području Siska, Gline i Gvozda.

Počinjene su tri krađe, dvije prijetnje i jedna utaja.

Javni red i mir je narušen u jednom slučaju na području Siska, gdje je zbog fizičkog napada prijavljen jedan počinitelj.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće i to po jedna na području Siska, Kutine, Novske i Petrinje.

U jednoj nesreći je lakše tjelesne ozljede zadobila jedna osoba, dok je u tri nesreće nastala samo materijalna šteta.

U Hrvatskom Čuntiću, na petrinjskom području, iz bunara je izvađena ručna bomba, 180 komada raznog streljiva i jedan prazan spremnik za automatsku pušku. U vađenju ovih ubojitih sredstava sudjelovali su policijski službenici Službe protueksplozijske zaštite Ravnateljstva policije te policijski službenici protueksplozijske zaštite iz policijskih uprava Sisačko-moslavačke i Zagrebačke.

Otkriven provalnik u trgovine mješovite robe

Zbog sumnje u počinjenje više teških krađa provaljivanjem, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke provedeno je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom. Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni na području naše Policijske uprave u noćnim satima 24. i 27. srpnja ove godine provalio u tri trgovine mješovite robe i to u Zagrebačkoj ulici u Kutini te u mjestima Vidrenjak i Repušnica. Krao je cigarete, alkoholna pića i druge prodajne artikle, počinivši materijalnu štetu koja se u sve tri provale procjenjuje na oko 14.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.

Glina: Otkriven kradljivac s autobusnog kolodvora

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 57-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je na štetu 81-godišnje žene počinio krađu. Naime, istraživanjem je utvrđeno da je on 31. srpnja, na autobusnom kolodvoru u Glini, iskoristio nepažnju 81-godišnje žene koja je na peronu čekala autobus te joj ukrao torbu, u kojoj se uz osobne stvari nalazio novčanik s dokumentima i novcem. Dio ukradenog novca je od osumnjičenog oduzet i vraćen oštećenoj, a on je zbog ove krađe kazneno prijavljen.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here