Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je zabilježeno šest kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska su počinjena četiri kaznena djela, dok je po jedno djelo počinjeno na području Kutine i Novske.

Počinjene su tri teške krađe, dvije krađe te jedna prijetnja.

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, počinjeno na području Kutine verbalnim ispadom jednog muškarca.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće i to dvije na području Petrinje te po jedna na području Kutine i Gvozda.

U svim prometnim nesrećama je nastala samo materijalna šteta.

U polju kod mjesta Bobovac, na području Sunje, pronađena je mina za ručni bacač, koju je na mjestu pronalaska uništio policijski službenik protueksplozijske zaštite PU sisačko-moslavačke.

Provale u trgovinu i obiteljsku kuću

Tijekom noći s ponedjeljka na utorak, 13./14. lipnja, nepoznati je počinitelj u mjestu Lonja, na sisačkom području, provalio u trgovinu mješovite robe i ukrao veću količinu raznih cigareta, novčani polog i druge prodajne artikle. Odgovorna osoba trgovine, od koje je zaprimljena kaznena prijava, štetu procjenjuje na oko 16.000 kuna. Za provalnikom se traga.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je tijekom prijepodnevnih sati u utorak, 14. lipnja, u Sisku provalio u obiteljsku kuću 71-godišnjeg vlasnika, u kojoj je ispreturao stvari, ali nije ništa ukrao.

S polja ukrale zasađeno povrće

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakinjom i 37-godišnjakinjom je utvrđeno da su u utorak, 14. lipnja u popodnevnim satima, u mjestu Topolovac, grad Sisak, u polju 63-godišnjeg vlasnika iskopale i ukrale oko 300 kilograma krumpira i 10 kilograma luka. Ukradeno povrće je oduzeto i vraćeno vlasniku, a osumnjičene će zbog ove krađe biti kazneno prijavljene.

Krađa iz automobila na odmorištu autoceste

U utorak, 14. lipnja oko 23.55 sati, nepoznati je počinitelj na odmorištu autoceste kod Lipovljana počinio krađu na štetu 53-godišnjeg državljanina Turske. Naime, dok se turski državljanin odmarao na stražnjem sjedalu automobila, počinitelj je s prednjeg sjedala ukrao torbicu s novcem i osobnim dokumentima. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava te se poduzimaju daljnje intenzivne mjere traganja za počiniteljem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here