Dnevna informacija PU sisačko-moslavačke

325

Sažetak dnevnih događaja:

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je zabilježeno 13 kaznenih djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska je počinjeno pet kaznenih djela, a na području Kutine, Petrinje, Novske i Gvozda po dva.

Počinjeno je šest krađa, četiri teške krađe, dva oštećenja tuđe stvari te jedna prijevara.

Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira, po dva na području Siska, Novske i Petrinje, a u njima je sudjelovalo osam počinitelja.

U po dva događaja je javni red i mir narušen galamom i svađom, fizičkim sukobom te vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti, a zabilježen je i jedan slučaj vrijeđanja i omalovažavanja moralnih osjećaja građana.

Na prometnicama se dogodilo sedam prometnih nesreća, pet na području Siska te po jedna na području Petrinje i Gline.

U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama je jedna osoba teško, a jedna je lakše ozlijeđena, dok je u preostalih pet nesreća nastala samo materijalna šteta.

U dvije nesreće, koje su za posljedicu imale samo materijalnu štetu, sudjelovali su alkoholizirani vozači, a tri su vozača pobjegla s mjesta nesreće te je jedan naknadno pronađen, dok se za dvojicom još traga.

Policiji je prijavljen jedan pronalazak neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava i to na području Topuskog gdje je u jarku uz cestu u Crnom Potoku pronađena ručna bomba, koju su policijski službenici uklonili s mjesta pronalaska.

VEZANE VIJESTI
Prijevara oko kupnje mobitela

Na autocesti izbio požar na autobusu

U nedjelju, 12. srpnja oko 21.15 sati, na autocesti A3 kod Kutine je izbio požar na autobusu bosanskohercegovačkih registracija, u kojem se nalazilo 11 putnika i dva vozača. Očevidom je utvrđeno da je požar izbio zbog kvara na instalacijama za dovod motornog ulja, koje se razlilo po motoru i zapalilo gorive dijelove motora, te se vatra proširila na zadnji putnički dio autobusa. U požaru, koji su ugasili pripadnici Vatrogasne postrojbe Kutina, nitko od vozača i putnika nije ozlijeđen, a zadnji dio autobusa je potpuno izgorio. Policija će o ovom događaju proslijediti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Na prijevaru od 84-godišnjaka uzeli novac

U subotu, 11. srpnja u jutarnjim satima, u mjestu Ostrožin na području Gvozda su nepoznati muškarac i žena došli kod 84-godišnjeg mještanina, predstavili se kao policijski službenici i od njega zatražili da im preda sav novac kako bi provjerili da nije lažan. Predao im je više tisuća kuna u stranoj i domaćoj valuti, nakon čega su se prevaranti udaljili u nepoznatom smjeru. Kada je 84-godišnjak shvatio da je prevaren slučaj je prijavio policiji i od njega je zaprimljena kaznena prijava zbog prijevare te se nastavlja traganje za počiniteljima.

VEZANE VIJESTI
Teška prometna nesreća u Novoselskoj ulici u Sisku

Na autocesti „uhvaćen“ s brzinom od 213 km/h

U subotu, 11. srpnja oko 11 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac kod mjesta Velika Ludina, policijski službenici su s „presretačem“ u prometnom prekršaju uočili osobni automobil marke Alfa 159, kojim je u smjeru Zagreba brzinom od 213 km/h upravljao državljanin Bugarske.

Njemu je zbog ovog prekršaja prekoračenje najveće dopuštene brzine izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 5000 kuna.

Zatečeni u nezakonitom posjedovanju marihuane

U petak, 10. srpnja oko 21 sat, policijski službenici su na Obali Tome Bakača Erdodya u Sisku s jednom ručno motanom cigaretom, tzv. jointom ispunjenim mješavinom duhana i marihuane, zatekli 20-godišnjaka. Uhićen je te je prilikom kriminalističkog istraživanja predao i paketić s 5,8 grama marihuane.

Sljedećeg dana, 11. srpnja u večernjim satima, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Sisku je zaustavljen moped zagrebačkih registracija kojim je upravljao 27-godišnji vozač. Prilikom postupanja on je policajcima predao paketić s 1,2 grama marihuane.

Obojica su prekršajno prijavljeni po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

U automobilu pronađen duhan

U petak, 10. srpnja oko 11.30 sati, u mjestu Staro Selo Topusko policijski službenici su zaustavili osobni automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 40-godišnji vozač. Kontrolom je utvrđeno da u vozilu prevozi 505 grama rezanog duhana bez nadzornih markica, a za koji je izjavio da ga je kupio u Bosni i Hercegovini. Duhan je oduzet, a protiv 40-godišnjaka će zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama nadležnoj Carinarnici u Zagrebu biti proslijeđena obavijest o počinjenom prekršaju.

VEZANE VIJESTI
KUTINA Mladići na sebe prepisali dobitni listić 43-godišnjaka pa podigli novčanu nagradu

Provale u ugostiteljski objekt i obiteljsku kuću

U petak, 10. srpnja, u Ulici Vladimira Nazora u Petrinji nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt iz kojeg je ukrao 15 kutija cigareta i novac, počinivši štetu od nekoliko stotina kuna.

Također u petak, 10 srpnja, nepoznati je tijekom poslijepodnevnih sati u Ulici Petra Preradovića u Sisku provalio u kuću 53-godišnje vlasnice i ukrao novac.

U subotu, 11. srpnja pola sata iza ponoći, u mjestu Stružec na području Popovače je nepoznati počinitelj pokušao provaliti u trgovinu mješovite robe, u čemu nije uspio pa se udaljio ništa ne ukravši.

Krađe prijavljene tijekom vikenda

Od 20. lipnja do 9. srpnja u mjestu Pješćanica na području Gvozda, nepoznati je počinitelj iz napuštene i nezaključane kuće demontirao i ukrao 130 metara kvadratnih hrastovih dasaka. Oštećeni vlasnik štetu procjenjuje na 7500 kuna.

U petak, 10. srpnja tijekom poslijepodneva, nepoznati je počinitelj u Pakleničkoj ulici u Sisku iskoristio nepažnju i odsutnost 59-godišnjeg muškarca te mu iz otključane kuće ukrao novac.

U nedjelju, 12. srpnja u popodnevnim satima, na benzinskoj postaju na autocesti A3 kod Novske, vozač osobnog automobila je utočio goriva za 650 kuna te se udaljio, a da nije platio račun.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here