Djelo Mary Kubice je vrhunski kriminalistički roman napet do samog kraja.

Radnja

Mia je kćer uglednog suca, no on je hladan, samouvjeren i svu pažnju posvećuje samo kćeri Grace. Grace je tatina ljubimica, a Mia mamina. Obje su kćeri sad već odrasle žene koje su krenule svojim putem. Mia je bila buntovna u tinejdžerskim danima i često zapadala u probleme koje je njen otac vješto prikrivao, no sad se promijenila. Živi sama i ni u kom slučaju ne želi ovisiti o bogatstvu svoje obitelji zato jer ona zna tajnu. Sve se preokreće kad će je jedne večeri dečko ostaviti na cjedilu, ne pojavivši se na dogovorenom mjestu. U želji za dobrim brzinskim provodom, djevojka Mia napravi nekoliko krivih poteza i na kraju je oteta.

Priču pratimo iz perspektive Mijine majke Eve, detektiva Gabea i Mijinog otmičara, a kroz radnju jasno možemo vidjeti što se sve događalo u toku otmice i nakon što se Mia napokon vratila kući. Od majke saznajemo sve o njihovim zategnutim obiteljskim odnosima, o tome koliko ona brine zbog toga što joj je kći nestalai koliko je zapravo voli. Po povratku, majka joj je jedina utjeha i oslonac dok se otac cijelo vrijeme ponaša kao da se to njega ne tiče. Od Colina saznajemo što se događalo s Mijom tijekom njenog nestanka. On priča sve u detalje kako je njena otmica isplanirana, kako je dogovoreno da je otme i preda dalje, ali sve se mijenja nakon što Colin jednostavno ne može predati Miju na dogovorenom mjestu, nego je odvede u napuštenu brvnaru. U toku njihovog boravka u brvnari Colin Miji priznaje kako je on nije želio oteti, a još je manje predati groznom naručiocu. I dok Mia cijelo vrijeme pokušava Colinu reći svoju mračnu tajnu, među njima se rađa ljubav.

Kakvu tajnu krije Mia? Da li je Mijin otac upleten u njenu otmicu? Što se sve događalo u toj brvnari, da li je Colin krivac ili je možda i on izigran? Kako je detektiv Gabe pronašao Miju? O da, puno je tu još toga o čemu bih vam mogla pisati i koliko god me vuče da vam sve u detalje prepričam, oduprijet ću se nekako tom porivu i sve vam lijepo prešutjeti.

Recenzije

Autoričino vješto manipuliranje zapletom čini Dobru djevojku knjigom koju je teško ispustiti iz ruku. The Columbus Despatch

AUDIO KNJIGA

https://www.youtube.com/watch?v=ophlij3E8iE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here