Dodijeljena bespovratna sredstva za razvoj turističke ponude u SMŽ

Dodijeljeno 16 bespovratnih potpora po projektu „Unapređenje turističke ponude u SMŽ – 2018“ u vrijednosti 400.000 kuna

133

U cilju daljnjeg razvoja turizma na području Sisačko-moslavačke županije, Županija je i ove godine objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora po projektu „Unapređenje turističke ponude u SMŽ – 2018“. Cilj Projekta je bio da se kroz sufinanciranje turističkih projekata poveća broj i kvaliteta smještajne i ugostiteljske ponude, uvedu novi sadržaji u turističku ponudu i na taj način podigne razina atraktivnosti sveukupne turističke ponude Sisačko-moslavačke županije. Na Javni poziv zaprimljeno je 20 zahtjeva od kojih je 16 ispunilo uvjete Natječaja. U Korablji Tišinić u Taborištu s podnositeljima zahtjeva potpisani su ugovori, pri čemu je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić naglasio kako proteklih nekoliko godina Županija pokušava od Sisačko-moslavačke županije stvoriti destinaciju kontinentalnog turizma: “Ova županija to svakako ima prilike napraviti, jer potencijali koje imamo su ogromni. Ti potencijali su daleko iznad onoga što mi trenutno pokušavamo. Svih 16 projekata koji su prijavljeni na Natječaj, s kojima ćemo potpisati ugovore bespovratne potpore u ukupnoj vrijednosti 400.000 kuna, će doprinjeti pomaku da ponuda u ovoj županiji bude još kvalitetnija. Naravno da to nije dovoljno i u Županiji pokušavamo turizam podići na višu razinu. Kada govorimo o tome svakako moramo imati u vidu potencijale koje imamo: Lonjsko polje, Zrinska gora, lječilište i top terme u Topuskom, tu su naše prekrasne rijeke…”

Župan je zahvalio podnositeljima zahtjeva jer čine čuda na svojim imanjima i destinacijama te izrazio uvjerenje da će se u budućnosti moći puno više napraviti. Već sada imamo puno više noćenja nego cijele prošle godine, rekao je Žinić i podsjetio da je potpisano Pismo namjere s Ličko-senjskom i Karlovačkom županijom vezano za povezivanje gospodarske i turističke suradnje među županijama. Jedna od dobitnica bespovratne potpore je Ivančica Marčinko Kudlek čije se obiteljsko imanje nalazi u Nebojanu: “Na tom istom imanju posluje obrt koji se bavi adrenalinskim turizmom. Ovu potporu ćemo upotrijebiti za izradu adrenalinskog smještaja. Ove godine smo imali veliku investiciju, napravili smo i bazen, tako da smo ponudu zaokružili te nam je ova potpora dobro došla za kraj kao pečat da nas malo financijski popravi.”

Dobitnici bespovratnih potpora su s područja cijele Sisačko-moslavačke županije i zasigurno je da će ovaj novac biti dobro utrošen na razvoj kontinentalnog turizma na tom području.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here