Dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima SMŽ 2016. godine

249

U sisačkom hotelu Panonija sve je u ponedjeljak, 6. veljače bilo u znaku HK Petrinja i AK Moslavina . Naime, tamo je održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportašica i sportaša Sisačko-moslavačke županije za 2016. godinu. Nagrade najboljim sportašima Sisačko – moslavačke županije tradicionalno dodjeljuje Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, koja ove godine obilježava 20. obljetnicu, pojašnjava njezin predsjednik prof. Josip Šimunović. Izbor najboljih nije bio lagan:

U Sisačko-moslavačkoj županiji postoji 264 klubova i sportskih udruga i rezultati su na vrhunskom nivou, zaključio je Šimunović. Da su rezultati na vrhunskoj razini, složio se i župan Ivo Žinić, koji je dodijelio nekoliko nagrada najboljima:

VEZANE VIJESTI
Nastavljaju se radovi na asfaltiranju u Petrinji i Mošćenici

Treba trenirati i uključiti se u sport, naročito mladi koji sjede pred računalima i tipkaju na mobitele. Na taj način imat ćemo zdraviju populaciju, rekao je Žinić.
Dječji vrtić Kutina sveukupni je pobjednik 15. Olimpijskog festivala dječjih vrtića u Hrvatskoj za SMŽ i dobitnik nagrade u svojoj kategoriji. ŠSD Ribari odnijeli su pobjedu u kategoriji školskih sportskih društava osnovnih škola, dok je za srednje škole najbolje bilo ŠSD Gimnazijalac. Kod Odbojkaških liga srednjih škola i kod djevojaka i kod mladića najboljima su proglašeni odbojkaši ŠSD Gimnazijalac. Sportske nade su Dora Bogić iz AK Moslavina, Marta Marki iz SPK Petrinia, Nika Pancirov iz PK Sisak Janaf, Tea Tokić iz ŽKK Lovrekice, Antonio Ozimec iz Aerokluba Osa, Karlo Sladojević iz BK Novska, Matej Rendulić iz AK Moslavina, Pavel Puklavec iz HŠK Sisak, Roko Šustić iz SPK Petrinia, Šimun Filipović iz ŠKBK Kutina i Teo Tomas iz HK Petrinja. HK Petrinja kući se vratio s tri osvojene nagrade za prošlu godinu: za najuspješniju mušku ekipu, najuspješnijeg sportaša Stjepana Lavrića i najuspješnijeg trenera Franju Perekovića. Klub je lani osvojio hrvačku Premier ligu, a proteklog vikenda su na Prvenstvu Hrvatske u grčko-rimskom stilu osvojili četiri medalje, od kojih dvije zlatne.
Najuspješnijom ženskom ekipom proglašen je AK Moslavina, a trener Ivan Desić otkrio nam je da je njihov put sport:

VEZANE VIJESTI
Darinko Dumbović uputio Božićnu čestitku pravoslavnim vjernicima

Cilj je nastupiti na olimpijskim igrama za tri godine:

AK Moslavina osvojio je još jednu nagradu, onu za najuspješniju sportašicu. Njeno ime je Elena Pazman:

Najstariji nogometni klub u Hrvatskoj HNK Segesta dobio je posebnu nagradu za 110 godina postojanja. Za glazbene pauze pobrinula se sisačka muška klapa Kolapjani, dok su dvoranu ukrasile članice glinskih Banica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here