Donacija pčelarima na potresom pogođenom području Pounja

Dodatne štete, osim potresa, prouzročili su i nepovoljni vremenski uvjeti

44
Stožer civilne zaštite

Stožer civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa izvijestio je da je posredovao u organiziranju donacija za pčelare na potresom pogođenom području Pounja, gdje je stradalo više od sedam tisuća pčelinjih zajednica.

Uslijed razornog potresa s kraja prošle godine i naknadnih podrhtavanja tla pčelari i njihove pčelinje zajednice diljem Sisačko-moslavačke županije bilježe znatne štete. Dodatne štete su potaknute niskim temperaturama, kišom i snijegom.

Stožer civilne zaštite

Na zelenim se površinama u rano proljeće, naime, bilježe niske razine peludi, neophodne u procesu proizvodnje meda, dodaje se u priopćenju.

Pripremljena je stoga donacija dvije tisuće visokokvalitetnih pogača za Udrugu pčelara “Kostanj” iz Hrvatske Kostajnice. Donacija potječe iz Konzuma (Fortenova grupa), a kako se navodi, čitav pothvat organiziranja i primopredaje donacije vodio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

Sisačko-moslavačka županija ubraja se u vodeće hrvatske krajeve kada je riječ o broju aktivnih  pčelara i pčelinjih zajednica. Svaka deseta košnica nalazi se upravo na tlu te županije. Od nedavnih potresa je stradalo više od sedam tisuća pčelinjih zajednica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here