Dovršena energetska obnova pet zgrada NPB Popovača

Cijena izvedenih radova je više od 8 i pol milijuna kuna

333

Dovršena je energetska obnova zgrada Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača. Obnovljene zgrade obišao je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić je u pratnji ravnateljice Bolnice dr. Marine Kovač.

Bolnica je aplicirala na natječaj za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije. Na natječaju su prošli i obavljeni su radovi na pet objekata, istaknula je dr. Kovač:

“Natječaj je prošao, radovi su započeli, a danas na veliko zadovoljstvo nas u Bolnici možemo reći da su radovi završeni. Energetski je obnovljeno pet objekata: tri su bolnički odjeli, objekt kuhinje te odjel prosekture, ljekarne i laboratorija.”

Cijena izvedenih radova je više od 8 i pol milijuna kuna, 60% su nepovratna sredstva, a 40% su sredstva Sisačko-moslavačke županije, podsjetio je Žinić: “Naravno da sam sretan, kao i ravnateljica. Uvijek nakon završetka određenih radova, a ovo je jedna od najvećih investicija u proteklih 20 godina u Neuropsihijatrijskoj bolnici. Ovo je nešto što će poboljšati kvalitetu rada i smještaj bolničkog osoblja.”

Župan je ovu prigodu iskoristio i za čestitku Dana medicinskih sestara i tehničara.

Ravnateljica i župan obišli su i Ravnik, objekt NPB Popovača u kojem je privremeno smješten Dom za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja.

“Na ovoj lokaciji trenutno se nalazi 17 odraslih psihički bolesnih osoba, štićenika Doma u Petrinji i 61 u Neuropsihijatrijskoj bolnici “Dr. Ivan Barbot” u Popovači.”

Suradnja je odlična s petrinjskim Domom, istaknula je Kovač:

“Puno je bilo izazova koje smo riješili. Nastavljamo kroz medicinsku suradnju, a Bolnica će kao logistika pružati usluge pranja rublja i kuhanja za korisnike Doma.
U obližnjoj zgradi, također u sastavu objekta u Ravniku, traju radovi pa će u njoj biti smješteni preostali štićenici petrinjskog doma.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime