Dr. Inoslav Brkić apelira: Cijepite se protiv gripe!

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije izvijestio je kako je stiglo cjepivo protiv gripe

569
Arhiva Radio Banovine/Ilustracija

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije dr. Inoslav Brkić, izvijestio je na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite kako je stiglo cjepivo protiv gripe.

Kazao je kako je stiglo 9150 doza, u planu je još 9950, ukupno 19 100, daleko više nego prijašnjih godina, a  postoje naznake kako bi taj broj mogao biti još i veći.

„Moj apel je prema svima da se cijepe protiv gripe. Zašto je to bitno? Čim imate više ljudi koji su imuni, otporni, čim je procijepljenost bolja, imate manje osjetljivi segment populacije u koju se zarazna bolest, tj. sam uzročnik može „uvući“. Moja preporuka stoga je cijepite se jer gripa može biti veoma opasna bolest koja, nažalost, može odnijeti i živote. Nije to bolest koja se može i smije podcijeniti. Što se tiče COVID-a, hladno je vrijeme, ali bez obzira što je hladno, budimo jedni drugima što dalje. Dva metra distance, obavezno nošenje maski dok god ne dođe cjepivo, ove jednostavne mjere su veoma uspješne ako ih svi provodimo. Ali to mora biti naša zajednička borba. Ako od nas 20 ili 10 ovdje, dvojica provode, ostali ne, nećemo uspjeti, uspjet ćemo samo onda ako ćemo biti svi dosljedni i svi to zajednički provoditi“, poručio je Brkić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime