Dukat donirao pola milijuna kuna za stradale u potresu

279

Mliječna industrija Dukat donirala je 500 tisuća kuna na posebni račun državnog proračuna kako bi pomogla stanovnicima Sisačko-moslavačke županije nastradalima u potresu, objavili su u četvrtak iz Dukata.

Ovom donacijom, kako ističu, nastavljaju s kontinuiranim akcijama solidarnosti te daju doprinos bržoj obnovi stradalog područja.

“S obzirom na iznimno tešku situaciju u kojoj se nalaze građani Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta, iz Dukata od prvih dana stanovnicima pogođenih područja stižu redovne donacije prehrambenih proizvoda, a Dukatovim kooperantima i donacije stočne hrane i zaštitnih folija za sanaciju oštećenih stambenih i gospodarskih objekata”, navodi se u priopćenju.

Također, kako bi se stanovnici Sisačko-moslavačke županije čim prije vratili u svoje domove iz Dukata najavljuju i pokretanje specijalnog društveno odgovornog projekta kojim će kroz duže vremensko razdoblje pomagati građanima pogođenima potresom i skretati pažnju javnosti na važnost dugoročne pomoći i solidarnosti.

Iz Dukata su podsjetili i da su odmah nakon zagrebačkog potresa uspostavili izvanredne donacije prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije te Studentskom domu Cvjetno naselje kojima su redovito opskrbljivali tamošnju kuhinju svojim proizvodima sve vrijeme dok su ondje boravili Zagrepčani čiji su domovi bili neuporabljivi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime