DUMBOVIĆ Nisu nam problem projekti već nedostatak radne snage koji bi ih realizirao!

649

Čelnik Narodne stranke Reformisti Sisačko-moslavačke županije, ujedno i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, 10. na listi Restart koalicije u šestoj izbornoj jedinici, obišao je radove na asfaltiranju ceste i nogostupa u Ulici Vladka Mačeka u Petrinji:

„Mačekova ulica je žila kucavica u Petrinji, tu je put za našu bolnicu, privatni Dom umirovljenika, Dom zdravlja i sve je to nekako povezano za život i komunikaciju građana.
Uspjeli smo realizirati projekt nogostupa koji je vrijedan 500.000 kn, mislim da je to jedna nadgradnja kvalitete života i inače komunikacije u Petrinji. Petrinja je ogromno gradilište koje zahtjeva vremenske prilike i neprilike, zahtijeva da imamo obzira prema Kovidu 19 koji je u 3 mjeseca odnio onaj kontinuitet. Tu je problem radne snage, Petrinji fali najmanje 100 djelatnika u građevinskom sektoru. EU nam je uzela najkvalitetnije ljude koji su nam otišli trbuhom za kruhom. Mi smo ih školovali i 300 000 ljudi nam je otišlo. Mi smo tako ostali nemoći sa europskim projektima.

Fotografija Rad za naš grad.

Kada ide bilo koji natječaj odmah se zapitam tko će dobiti taj natječaj i hoće li moći završiti zadani posao. Hrvatska mora zaustaviti ovaj trend odlaska našeg stanovništva i pitanje je zašto mi koji imamo europske projekte ne bi imali i europske plaće ?
Velika je razlika kada napraviš ovdje jedan kvadrat odvodnje, kanalizacije, stabilizacije ili energetsku obnovu i kada to radiš u EU.

Fotografija Rad za naš grad.

O tome treba razgovarati kao i o strateškim interesima i svojim poduzetnicima i da nam dobivaju natječaje firme koje su van granica Hrvatske, oni imaju bonitete i naša sredstva odlaze. Oni od naših poduzetnika uzimaju postotak, oni ništa ne rade, a pokupe novac.
Nadam se da će Petrinja nastaviti u kontinuitetu asfaltiranje, napali smo sa dvije stanice, imamo dvije grupe Kolektor i Ceste Sisak. Moramo ljudima maknuti prašinu i rupe sa ulica“, zaključio je na kraju Dumbović.

Izvor: Rad za naš grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here