Dumbović obišao radove u Petrinji: Infrastruktura više neće biti problem

862

U naselju Slatina u Petrinji u punom su jeku radovi na prometnim površinama s komunalnom infrastrukturom i kabelskom kanalizacijom elektroničke komunikacijske mreže. Radove je obišao gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović u pratnji Nenada Štetića iz zagrebačke tvrtke Geoekspert koja na ovom projektu vrši stručni nadzor. Štetić je okupljenima kazao što projekt sve obuhvaća:

“S ovim je projektom obuhvaćena javna infrastruktura koja se sastaji od fekalne kanalizacije, oborinske kanalizacije, rade se nova parkirališta i radi se vodovodna instalacija te javna rasvjeta. To je u ovoj fazi projekta što je prikazano u planu. Sa završetkom tih radova će ove parcele biti obuhvaćene s nekakvom javnom infrastrukturom pa će kvaliteta stanovanja i življenja biti bolja nego što je sad”.

Projekt vrijedan 34 milijuna 677 tisuća 711 kuna sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj sa 27 milijuna 485 tisuća 76 kuna, a kraj radova na očekuje se do kraja kolovoza ove godine.

VEZANE VIJESTI
Petrinja ima Integrirani akcijski plan za razvoj poljoprivredno-prehrambenog sektora

“Za sad su izvođači u planu. Nadamo se, ako nas posluži vrijeme, da bi to trebali završiti u ugovornom roku.”

Ovim projektom petrinjski gradonačelnik želi olakšati svakodnevne situacije i poboljšati kvalitetu života svim građanima:

“Moj zadatak i zadatak mojih najbližih suradnika da za par godina nikada više na ovom području nije pitanje komunalne infrastrukture, vode, odvodnje i svega onoga što dobivamo kroz distribuciju, telekomunikacijskih i ostalih kanalizacija više nije pitanje. To je ključ cijele priče. Naša strategija je jasno rekla da ne samo društvena infrastruktura, nego i komunalna, cestovna ali i infrastruktura koju upravo radimo na Slatini koja je četiri milijuna i 300 tisuća i nešto kuna velika stvar”.

Projekt provodi Grad Petrinja i partner Komunalac Petrinja d.o.o., a na provedbi radi tim od 6 osoba predvođen voditeljicom projekta Mirom Vitković Mačković. Osim izgradnje prometnih površina s komunalnom infrastrukturom u dijelu naselja Slatina projekt uključuje i proširenje groblja, izgradnju pješačke i biciklističke staze u Mošćenici te izgradnju prometnica i parkirališta stambenog naselja Sajmište.

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Na parkiralištu kod groblja provaljeno u automobil

“Znamo da je Petrinja u Domovinskom ratu platila ogromnu cijenu i da građani očekuju određene standarde. Europa je ovdje kroz novac Europske unije i smatram da taj novac je dobro došao i sposobnost je upravo u gradu Petrinji gdje povlačimo kroz naše projekte bliže 100 milijuna eura. Mi to danas imamo u provedbi, ovdje možemo biti dobri partneri jedni drugima. Sam nadzor koji nadzire ovaj posao treba se odraditi stručno da se odradi na način da svi moramo imati poslije podvlačenja crtu odgovornost prema građanima koji moraju dobiti to u pravom smislu riječi standarda Europske unije.”

Sve projektne aktivnosti bit će dovršene do kraja 2020. godine.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here