Dumbović: Župan Žinić postao stručnjak na radioaktivni otpad i veliki dušebrižnik za naše zdravlje

794

Županova izjava zabrinjava jer nam je poručio da se razumije i u radioaktivni i ostali  otpad , pa nas uvjerava  da nam zdravlje nije ugroženo, štoviše ispada da promovira zdravi zivot , ekološko voće i povrće i ruralni razvoj u županiji gdje će se skladištiti radioaktivni otpad sada ( a u budućnosti i tko zna kakav još.)
A kako on to ne bi znao kad je bio i “ vođa puta” autobusom koji je vozio u Krško sve one koji su htjeli vidjeti kako iznad odlagališta otpada uzgajati ekološke jabuke i drugog voća, pa da onda tamo viđeni model preneseno i u Dvor i okolicu Trgovske gore.Tako pravi zupan brine o građanima svoje županije.
Već je jednom dio županije, točnije Moslavina bila potencijalno odlagalište, ali su imali političku podršku , taj su problem “ prebacili” preko Kupe i sad mirno spavaju po tom pitanju.

VEZANE VIJESTI
Svečani koncert inauguracije klavira Steinway & Sons u Petrinji

A kad župan jedne županije uvjerava građane i javnost da odlaganje radioaktivnog  otpada na području te županije nije za njih opasno i da nema razloga za zabrinutost, to treba biti signal svima da  jako dobro razmisle kakvu su to vlast izabrali.
I dok se drugi župani bore za svoje krajeve, za njihov razvoj, proglašavaju  zaštićena područja i čuvaju svoje nacionalne parkove, župan Žinić se slaže da bi Sisačko – moslavačka županija trebala biti mjesto odlaganja svakojakih otpada, ma kako se oni zvali…

Kao gradonačelnik Petrinje, drugog po veličini grada u Sisačko – moslavačkoj županiji, kao saborski zastupnik, a prije svega kao odgovorni građanin nikad se neću složiti s ovakvim načinom razmišljanja, niti vođenja takve politike.
Moje aktivnosti oko ovog problema župan Žinić je više puta već okarakterizirao kao “politikanstvo”, a sada proziva  lokalne čelnike koji “ iz neznanja  vode negativnu kampanju”.
Ako je to što radim “neznanje” , onda sam ja ponosan što se u tom neznanju borim za Banovinu i Sisačko – moslavačku županiju, za prirodna bogatstva ovog kraja, kestenove šume, najveće u Europi, čistu i nezagađenu prirodu, za ruralni razvoj i ekološku proizvodnju kojoj ne treba markica takvog otpada .
I ne vrijedi se županu zaklinjati u demografsku obnovu, bogatu povijest Banovine, Zrinske i Frankopane, Domovinski rat..otišli su mladi, a uz ovakvu politiku, otići će još mnogi, ostat će nam prazna Banovina.
Moj stav oko Trgovske gore je jasan, nikad ga nisam krio i nisam se skrivao iza nikakvih stranaka i visoke politike. Jasno i glasno, bez puno uvijanja sam pozivao građane na prosvjede, da pokažu  svoje nazadovoljstvo  i protivljenje, a i za saborskom govornicom sam govorio o odlagalištu Čerkezovac i bio glas onih koji su me u Sabor izabrali..
Pamtim i županovu izjavu da   Petrinja nije ugrožena jer je od Trgovske gore udaljena 60-70 km!!! Što to znači? Da su ugroženi oni koji su bliže???!!!Gdje i na kojem kilometru je granica ugroženosti???
Nisam i neću promjeniti  stav i mišljenje ni kad nas ovakvi “ stručnjaci” uvjeravaju da mirno spavamo,   jer valjda bi morali biti zadovoljni  što smo baš mi ti “sretnici” čija je županija izabrana za skladištenje  otpada kojeg nitko ne želi .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here