Dva nova kamiona za petrinjski Komunalac

Vozila će itekako omogućiti tehnološki kvalitetniji rad

107

Na lokaciji organizacijske jedinice održavanja Komunalca Petrinja održana je svečana primopredaja dva specijalna komunalna vozila za sakupljanje otpada.

Riječ je o kamionima za sakupljanje orpada od dvije različite tvrtke, pojasnio je rukovoditelj gospodarenja otpadom pri Komunalcu Petrinja Igor Savinc:

“Veće specijalno komunalno vozilo u potpunosti je financirano od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Time su nam omogućili bolju i kvalitetniju uslugu koju možemo pružiti našim korisnicima. Ovo je kamion s nadogradnjom dimenzija 16 kubika što će nam omogućiti prikupljanje većih količina otpada u jednom prohodu. Manje vozilo kapaciteta je sedam kubika. Sufinancirano je 75% iz Kohezijskog fonda, dok 25% troškova snosi Komunalac Petrinja.”

Direktor Komunalca Željko Tonković zahvalio je isporučiteljima kamiona:

“Danas se u Komunalcu dogodila jedna lijepa stvar, a to je da smo dobili od šest ukupno kamiona koje ćemo dobiti od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uz jedan mali dio sufinanciranja. Mislim da će nam ovi kamioni omogućiti kvalitetniji tehnološki rad i puno sofisticiraniji, tehnološki dotjeraniji. Naravno da ćemo svoju učinkovitost povećati, a time i Petrinju uljepšati.”

Tonković je pohvalio sve djelatnike Komunalca koji su 24-satnim radom nakon potresa učinili sve da Petrinja ne bude zatrpana smećem.

Vrijednost većeg vozila iznosi s PDV-om 1.326.562,50 kuna, dok je vrijednost manjeg oko 700.000 kuna.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime