DVD Letovanić napunio prvih 110 godina

U Letovaniću obilježena velika obljetnica stožernog dobrovoljnog vatrogasnog društva

1351

U Vatrogasnom domu Letovanić svečano je obilježeno 110 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Letovanić.

Društvo broji 157 članova, a više od polovice su djeca, potvrdio je predsjednik DVD-a Letovanić Stjepan Kušan: “Pomalo imamo problema s nedostatkom djece, ali do nedavno smo bili vrlo uspješni. To govore i rezultati! Bili smo četverostruki uzastopni prvaci županije, a tri puta smo išli na državno natjecanje i svaki puta osvajali brončanu medalju. Izuzetno smo ponosni na to.”

Predsjednik VZ SMŽ Mijo Brlečić za DVD Letovanić i njezinog predsjednika ima samo riječi hvale: “Znam kakvi su bili uvjeti i što smo sve pokušavali napraviti da ovaj DVD dođe na neke grane koje zadovoljavaju potrebe vatrogastva i Zakona o požaru. Jednim entuzijazmom je Štef ušao u to, napravio je čudo od DVD-a Letovanić i na tome mu treba zahvaliti.”

VEZANE VIJESTI
Vidikovac "Dane" nova atrakcija na Letovanskom vrhu

Riječ je o stožernom vatrogasnom društvu na području općine Lekenik, potvrdio je načelnik Općine Ivica Perović: “Imalo je veliku ulogu u gašenju požara, ali i svim drugim segmentima civilnog društva ovog dijela Pokuplja. Vjera, kultura, sport i vatrogastvo su uvijek zajedno i to se vidi u ovom Društvu. Čestitam DVD Letovanić njihovu obljetnicu, naročito predsjedniku Stjepanu Kušanu.”

Čestitku za 110 godina postojanja DVD-u Letovanić uputio je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić: “Želim da se Društvo i dalje razvija, da okuplja ljude i vjerujem da budućnost vatrogastva nije upitna. Da je sve u Hrvatskoj organizirano kao vatrogastvo, Hrvatska bi bila puno naprednija država.” Žinić je podsjetio da Županija ulaže kroz Proračun u dobrovoljno vatrogastvo na području Sisačko-moslavačke županije skoro 1.200.000 kn.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here