Dvojac lažno obećavao zaposlenja u zamjenu za novac

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

257
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom i 51-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“ na štetu 48-godišnjaka i 33-godišnjaka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičeni iskoristili poznanstvo osumnjičene sa 48-godišnjim oštećenikom i njegovo povjerenje pomoću kojeg su ga lažnim prikazivanjem činjenica da poznaju osobe, koje mu uz određenu novčanu naknadu mogu srediti zaposlenje, doveli  u zabludu, obećavši mu posao vozača autobusa. Zbog navedenog oštećeni je krajem rujna 2019. godine na području Svetog Ivana Zeline osumnjičenoj osobno na ruke, u više navrata davao novčane iznose, a osumnjičeni su ga držali u zabludi da treba još novaca za suradnike i nagovarali da im nastavlja s davanjem novca sve do kraja listopada 2019. godine. Tek kada je oštećeni uvidio da je prevaren prestao je s davanjem novca. Zbog navedenog osumnjičeni su ga oštetili za 48.000 kuna.

Nadalje, sumnja se da su osumnjičeni na identičan način kao i prethodni put doveli u zabludu mlađu oštećenu osobu, kojem su također lažnim prikazivanjem činjenica da poznaju osobe koje mogu uz određenu novčanu naknadu srediti zaposlenje, u ovom slučaju posao vozača dostave. Zbog navedenog je oštećeni sredinom listopada 2019. godine na ime osumnjičenog u poslovnici pošte uplatio 19.500 kuna, dok je narednih dana zbog nemanja novčanih sredstva odustao od traženja daljnjih uplata.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 67.500 kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here