Uhvaćena su dvojica muškaraca koje policija tereti da su u dvije godine provali u više od dvadeset autmobila parkiranih u bizini groblja i iz njih krali novac i druge vrijedne stvari.

Osumnjičenici u dobi od 50 i 45 godina operirali su na više područja u sjevernoj Hrvatskoj, od Zagreba do Međimurja, a najviše provala, njih devet, izveli su na varaždinskom području, izvijestio je MUP. Ukupno su tijekom 2015. i 2016. u automobile parkirene kod groblja provalili čak 22 puta.

Policija sumnja se da su provalnici razbijali stakla na vratima automobila i iz unutrašnjosti krali torbe koje bi bacali nakon što su iz njih uzeli novac, bankovne kartice i druge vrijedne stvari.

VEZANE VIJESTI
Tijekom vikenda provale u kuće i stanove

U njihovom hvatanju sudjelovali su kriminalisti koprivničko-križevačke policije u suradnji s varaždinskom, zagrebačkom i bjelovarsko-bilogorskom policijom. Obojica osumnjičenika, od kojih je mlađi bosansko-hercegovački državljanin, su s područja zagrebačke županije.

Kradljivci traže najlakšu metu 

Policija podsjeća vozače da se zaštitite od provala i krađa iz vozila jer kradljivci traže najlakšu metu i iskoristiti će svaku priliku koju ste im pružili. Stoga savjetuju da uvijek zaključavate vozilo, čak i kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće te da provjerite jesu li zatvorena sva vrata i prozori, uključujući i prtljažnik i krovni prozor.

VEZANE VIJESTI
Provale na području Siska i Kutine

Torbice, mobitele, ključeve, dokumente ili druge vrijedne stvari ne smije se ostavljati na vidljivom mjestu u vozilu već ih treba smjestiti na zaključano mjesto i zaklonjeno od pogleda. Auto je sigurnije parkirati na osvijetljenom i prometnom mjestu, poput parkirališta trgovina i bolnica.

Auto može biti rizično ostavljati duže vrijeme bez nadzora, upozorava policija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here