Dvojac u 26 provala ukrao plijen vrijedan više od 200 tisuća kuna

Obojici provalnika određen je istražni zatvor te su predani u kaznionicu u Požegi

331
Foto: ilustracija

Dvojicu lopova uhitila je brodsko-posavska policija zbog sumnje da su u 26 provala u skladišta trgovina, kafiće, kuće i vikendice ukrali razne stvari ukupno vrijedne više od 200 tisuća kuna, a kazneno je prijavila četiri osobe koje su to ukradeno kupovale.

Policija je danas priopćila da je odmah po dojavi o provali u skladište jedne trgovine na području Slavonskog Broda prije tri dana uhvatila 20-godišnjaka i 22-godišnjaka.

Istragom je utvrđeno da su iz skladišta ukrali 622 kutije raznih cigareta, više desetaka paketića duhana i nekoliko stotina kuna.

Pretragom automobila 27-godišnjeg muškarca pronađen je dio ukradenih cigareta koje je kupio od dvojice provalnika, dok je drugi dio plijena pronađen u kućama dvojice provalnika.

Nastavak kriminalističkog istraživanja pokazao je da su njih dvojica u razdoblju od 1. studenoga prošle do 27. ožujka ove godine počinili ukupno 26 provala.

Provaljivali su razbijanjem stakala na ulaznim vratima ili prozorima obiteljskih kuća, vikendica i kafića, a u tri slučaja provalili su i u kontejnere građevinskih tvrtki.

Krali su motorne pile, trimere, agregate, motorne šprice, bušilice, brusilice, leđne prskalice, televizore, motorni kultivator, sjeckalicu za grane, dvogled, harmoniku, solarne akumulatore, planinarsku opremu, alkoholna pića, metar izrezanih drva te veću količinu raznog alata (škare, kliješta, čekić).

Ukupna vrijednih ukradenih stvari procjenjuje se na više od 200 tisuća kuna, a dio ih je policija pronašla i vratit će ih vlasnicima. Obojici provalnika određen je istražni zatvor te su predani u kaznionicu u Požegi.

Zbog šest kaznenih djela prikrivanja policija je prijavila četiri osobe (dvojica 27-godišnjaka, 36-godišnjak i 49-godišnjakinja) koji su od provalnika kupovali predmete iako su znali da su ukradeni.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime