DVOR Državljanin BiH nezakonito prešao granicu, zatečen u državnom lovištu

Izdano mu je rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske

254
Foto: ilustracija

U subotu, 25. prosinca u jutarnjim satima, na području Dvora u mjestu Gornji Dobretin, u šumi, policijski službenici su zatekli 60-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je posjedovao lovački karabin i streljivo, izvjestila je PU sisačko-moslavačka.

On je uhićen i doveden u nadležnu policijsku postaju gdje je proveden prekršajni postupak kojim je utvrđeno da je muškarac tijekom organiziranog skupnog lova na području Bosne i Hercegovine, nezakonito prešao državnu granicu i ušao na teritorij Republike Hrvatske unutar otvorenog državnog lovišta.

Zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv njega je podnijet optužni prijedlog nakon čega je doveden nadležnom Općinskom sudu koji ga je proglasio krivim i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od pet dana uvjetno na šest mjeseci te mu je oduzeto vatreno oružje i streljivo, dok će zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o lovstvu biti podnijeta obavijest nadležnom državnom inspektoratu.

Provedenim upravnim postupkom zbog počinjenih prekršaja sukladno Zakoniku o schengenskim granicama i Zakonu o strancima izdano mu je rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske u kojem mu je određena zaštitna mjera zabrane ulaska i boravka na teritoriju Europskog gospodarskog pojasa u trajanju od godine dana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime