Za učitelje osmogodišnjih i srednjih škola Županija organizira dvodnevne edukacije o radu s učenicima s teškoćama u razvoju. Do kraja ove kalendarske godine bit će organizirano deset edukacija za ukupno 300 učitelja. Edukacija je svojevrsna nadogradnja projektu „Prsten potpore“.

„Djelatnici škola sami su izrazili potrebu za ovakvom edukacijom, jer u redovitim odgojno-obrazovnim ustanovama ima sve više djece s teškoćama u razvoju. Stoga u fokus stavljamo učenika i prilagođavamo obrazovni sustav njegovim potrebama i mogućnostima“, za edukacije učitelja OŠ „Pavao Belas“ u Brdovcu, pojasnila je Ivančica Prugovečki iz Upravnog odjela za prosvjetu Zagrebačke županije.

U prvoj fazi u projekt je uključeno deset škola, onih u kojima je postotak učenika s teškoćama u razvoju veći od prosjeka. Cilj je da kroz narednih nekoliko godina edukaciju prođu svi učitelji škola kojima je Županija osnivač.

U OŠ „Pavao Belas“ po prilagođenom i individualiziranom programu školuje se 27 učenika.

„Ovakva je edukacija iznimno važna i potrebna. Jednostavno, za ono što sam primijetila, a nisam znala kako bih pomogla, sada sam dobila sjajne upute kako to riješiti. Čuli smo fantastična rješenja koja su mi se jako svidjela“, komentirala je učiteljica engleskoga jezika Elena Žugec.

Edukaciju provodi ustanova za obrazovanje odraslih Centar znanja „Profectus“ iz Jastrebarskoga. Učitelji se educiraju kako pružiti podršku djeci s različitim teškoćama – od autizma, poremećaja pažnje i koncentracije, teškoća u učenju, do senzoričkih oštećenja i intelektualnih teškoća.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime