Sustav unutarnjih kontrola Zagrebačke županije pozitivno je ocijenjen prema posljednjem Izvješću Opće uprave za proračun Europske komisije.

Zaključak je to promatračke misije Europske komisije koja je analizirala stanje u upravnim tijelima Zagrebačke županije od 31. svibnja do 3. lipnja 2016. godine, a čiji je cilj bio ocijeniti u kojoj mjeri su elementi sustava unutarnjih kontrola integrirani u poslovanje institucija te kako oni funkcioniraju u praksi. Radi se o posljednjoj promatračkoj misiji Europske komisije koja u trogodišnjem tranzicijskom razdoblju nakon pristupanja Europskoj uniji nastavlja pratiti razvoj sustava unutarnjih kontrola u novim državama članicama o čemu i jednom godišnje podnosi javno Izvješće.

VEZANE VIJESTI
Na području Zagrebačke županije ukupno je 127 osoba pozitivno na koronavirus

Zagrebačka županija je u Izvješću Europske komisije izrazito pozitivno ocijenjena te je istaknuto da je postignut napredak u odnosu na prošlogodišnje rezultate. Posebno je iskazano zadovoljstvo poduzetim aktivnostima na razvoju sustava unutarnjih kontrola, do sada ostvarenom stupnju integriranosti pojedinih elemenata u poslovanje Županije, kao i mjerama koje se planiraju poduzeti za daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola na razini Zagrebačke županije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here