FOTO 18. Sportski susreti branitelja u Petrinji

517

Ovogodišnji 18. petrinjski sportski susreti branitelja održavaju se u organizaciji HVIDR-e Petrinja.

Prije početka sportskih susreta predstavnici udruga i gosti položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika puk. Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku.

Komemoraciji su prisustvovali, u ime ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, u svojstvu izaslanika potpredsjednika Vlade, voditelj Područnog odjela Sisak Ministarstva hrvatskih branitelja Vjekoslav Andrić, izaslanik ministra branitelja Maria Banožića, voditelj Područnog odjela za poslove obrane Mirko Vukičević, potpredsjednica Gradskog vijeća grada Petrinje Andrijana Nenadić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ Marko Badrić,  zamjenik Sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić, zamjenik gradonačelnice Petrinje Ivan Prskalo koji je  potom i otvorio Sportske susrete branitelja na Gradskom kupalištu.

Nakon svečanog otvaranja susreta održan je kulturno-umjetnički program.

Natjecatelji će kroz cjelodnevno druženje odmjeriti snage kroz sportske igre u različitim vrstama sportova, a na samom kraju pokalima i medaljama ukrasit će se najuspješniji.

Zamjenik Sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić u svom je govoru istaknuo da će županija uvijek podržavati druženje branitelja i održavanje duha zajedništva. Te nastavio: “Hrvatski branitelji su najveći junaci hrvatske povijesti i to naši mladi trebaju znati. Rujan je mjesec dan sjećanja na mnoge poginule, stradale, nestale civile, stanovnike naših krajeva i naša je obveza zbog mladih generacija da se Dani sjećanja obilježavaju.”

Sportski susreti branitelja održavaju se u sklopu Dana sjećanja, tradicionalne manifestacije kojom se Petrinja prisjeća poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava u Domovinskom ratu i teških ratnih razaranja u rujnu 1991.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime