FOTO Međunarodna smotra folklora “Ivanje u Glini” održana 15. puta

260

U subotu, 20. svibnja u dvorani Osnovne škole Glina održana je Međunarodna smotra folklora “Ivanje u Glini”.

15. po redu smotra folklora održana je u organizaciji HAKUD-a “Glinska tamburica” čija je predsjednica Kristina Arambajsa približila je rad Društva, ali i rekla ponešto o manifestaciji:

“Planova je puno, veliki su. Uključila sam jako puno male djece koja će ove godine biti na gostovanjima. Imamo puno nastupa i mali i veliki pa će u svakom slučaju biti zanimljivo. Što se tiče manifestacije, uvijek je otprilike taj omjer zbog vremenskog okvira, pet do šest KUD-ova i eventualni gosti.”

Voditelj skupina u HAKUD-u Glinska Tamburica Mario Ožaković zadovoljan je što je u Društvu jako puno nove djece:

“Uključili su se čak i učenici iz prvog razreda, a na jesen očekujemo novu djecu. Velik broj djece uključio se u tamburašku sekciju i zadovoljni smo zbog toga. Prije nekoliko godine smo šivali narodne nošnje. Dječje nošnje su uglavnom bijele boje i takve nošnje i imamo. Par starijih cura imaju svoje izvorne banovinske narodne nošnje.”

Ožaković je najavio još jedno događanje u Glini:

“Jedan događaj koji traje još od 2010. godine. Nakon četiri godine stanke bit će održan humanitarni koncert “Note dobrote”. U srijedu, 24. svibnja nastupit će učenici osnovne i srednje škole, HAKUD Glinska tamburica, Mali zbor Nepomuk… Dođite, bit će jako veselo!”

Na 15. Međunarodnoj smotri folklora “Ivanje u Glini” nastupili su KUD “Fra Ivo Šimić“ BiH, KUD “Lika” Lički Osik, KUD „Frankopan“ Bosiljevo, KUD „Seljačka sloga“ Gređani, KUU „Treća sreća“ Glina i HAKUD „Glinska tamburica“ (veliki i mali), dok su specijalne gošće bile Glinske mažoretkinje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime