FOTO Održana završna konferencija projekta “Race for life”

Poboljšanje hitne medicinske usluge

168

Danas je u Specijalnoj bolnici Naftalan u Ivanić-Gradu održana završna konferencija EU projekta “Race for life” u kojem je Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije jedan od tri projektna partnera.

Projekt je započeo prije dvije godine, a povodom njegovog završetka predstavljeni su ključni projektni rezultati širokoj javnosti o kojima su govorili nositelji projekta Kristina Bevanda, ravnateljica Doma zdravlja Mostar, Vuk Niković direktor Zavoda za hitnu pomoć Crne Gore i Ines Popovac voditeljica projekta.

 

Riječ je o Interreg IPA programu prekogranične suradnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore 2014. – 2020. u kojem je vodeći partner Dom zdravlja Mostar.

O značaju projekta govorili su i domaćini ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik koji je naglasio da se edukacije za održavanje osnovnih životnih funkcija i korištenja defibrilatora osoblja i stanovništva nastavljaju, uspkors završetku projekta, besplatno.

Ukupno je educirano 1440 osoba, a edukacije se financiraju u jednom dijelu iz sredstava Zagrebačke županije, a u jednom iz samog projekta.

Opći cilj projekta bio je uskladiti i poboljšati hitne medicinske usluge u prekograničnom području s ciljem profesionalnosti u očuvanju ljudskih života kao i u slučajevima većih, masovnih nesreća na spomenutom području.

Projekt ukupne vrijednosti 940.443,29 EUR pozdravio je, ispred Zagrebačke županije zamjenik župana Ervin Kolarec koji je rekao da je županija kroz ovaj projekt nabavila dva vozila hitne medicinske pomoći i četiri defibrilatora. “Educirali smo naše medicinsko i nemedicinsko osoblje i sada po jednom jasnom protoklu možemo reagirati u kriznim situacijama”, naglasio je Kolarec.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime