FOTO Otvorena trofejna spomen-soba DVD-a Andrilovec

141
Foto Zgž

Dobrovoljno vatrogasno društvo Andrilovec (grad Dugo Selo) jedno je od najtrofejnijih u županiji. Šestotinjak dosad osvojenih pehara izloženo je u trofejnoj spomen-sobi ovoga društva, osnovanog 1953. godine.

Foto Zgž

„Spomen-sobe su spomen na povijest, a tko ima povijest ima i sjajnu budućnost“, simbolično otvorivši spomen-sobu rekao je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH. Rekao je i da se svaka kuna uložena u vatrogastvo stostruko vraća lokalnoj zajednici.

„Požari se ne događaju u virtualnom svijetu, nego tamo gdje ljudi žive i rade“, poručio je Tucaković.

Foto Zgž

Na nedavno održanom državnom prvenstvu vatrogasaca u Varaždinu natjecateljska desetina DVD-a Andrilovec izborila je nastup na vatrogasnoj olimpijadi, koja će se 2022. održati u Sloveniji, u Celju, navodi se na stranici Zagrebačke županije.

„Naše ambicije nisu male, dapače vrlo su velike!“, poručio je Kristijan Karas, predsjednik DVD-a Andrilovec.

Foto Zgž

Prije otvorenja spomen-sobe održana je primopredaja vatrogasne cisterne, zapremine 6000 litara, koju je DVD Andrilovec dobio od Vatrogasne zajednice Dugog Sela. U ime Županije, primopredaji vozila, kao i otvorenju spomen-sobe prisustvovala je predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

„Županija je uvijek bila uz vatrogastvo, kojega izdašnim sredstvima i financira. Ponosni smo što na našem području ima najviše vatrogasaca u RH“, rekla je predsjednica, dodavši da se kroz pehare izložene u spomen-sobi vidi bogata povijest DVD-a Andrilovec, a što je, poručila je, i zalog za budućnost.

Svečanosti u Andrilovcu također su prisustvovali potpredsjednik Vatrogasne zajednice Slovenije i jedan od čelnih ljudi olimpijade u Celju Zvonko Glažar, predsjednik VZ-a Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, predsjednik VZ-a Dugog Sela Nikola Rnjak i zamjenica gradonačelnika Dugog Sela Jasminka Kokot Bambić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime