FOTO Otvorenje kupališta u Mošćenici privuklo brojne posjetitelje

300

Sezona kupanja otvorena je na kupalištu u Mošćenici. Ova popularna lokacija na rijeci Kupi ponovno je središte događanja. Otvorenje kupališta okupilo je brojne posjetitelje, a zabave i dječjeg smijeha nije nedostajalo. U čemu su se posjetitelji mogli sve okušati, ispričao je povjerenik Vijeća mjesnog odbora iz Mošćenice Darko Lipovac:

“Prvo smo imali dječje igre organizirane za naše lokalne KUD-ove, ali pozvali smo i goste, odnosno Folklorni ansambl ‘Ivan Goran Kovačić’ iz Siska, Folklorni ansambl ‘Petrinjčica’ iz Petrinje, KUD ‘Zvuci Banije’ iz Jabukovca i domaći KUD ‘Mošćenica’ i DVD Mošćenica. Igre su bile: nošenje jaja u žlici, trčanje u vrećama i potezanje konopa, a uglavnom Jabukovac je dominirao, to moramo reći. Nagrade su bile slatkiši koji su djeci očito dobro došli. Nakon toga je uslijedila ‘Pjena party’  u kojoj su opet uživali i djeca i odrasli.”

Lipovac je zahvalio Gradu Petrinji i petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću na pomoći oko ogranizacije, te je najavio nadolazeća događanja.

VEZANE VIJESTI
Za točno tjedan dana otvara se Kupalište u Mošćenici!

“Sveti Jakov, naša tradicija i najveće godišnje događanje u Mošćenici. 24. srpnja će biti dječji Festivalac ‘Pjesmom, plesom i tamburom kroz život’ gdje ćemo okupiti dječji folklor, prije toga će biti ‘Kupa open air Festival’ tradicionalno u organizaciji Kupa AMJ. Vidjet ćemo hoće li ove godine branitelji organizirati braniteljske susrete, a onda slijedi finale – kulturno umjetnički program 25. srpnja, a nakon toga veliki party sa Željkom Bebekom i gostima koji će biti.”

O tradicionalnom “Kupa open air festivalu” više je kazao i sam organizator, predsjednik Udruge Kupa AMJ Damir Kucek:

VEZANE VIJESTI
Za točno tjedan dana otvara se Kupalište u Mošćenici!

“Od 20. srpnja imamo „Kupa open air“ osmi puta, koji je jako posjećen, festival elektronske glazbe i ovom prilikom pozivam sve mlade da dođu”. 

Kucek je najavio što će se mijenjati na Kupalištu:

“U planu nam je dodatno uređenje Kupališta, odnosno poboljšavanje uvjeta, dodavanje još nekakvih sportskih sadržaja za djecu. Svake godine sve više i više.”

Otvorenju je nazočio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, a zabava na kupalištu na dan otvorenja nastavljena je uz koncert skupine Viking iz Velike Gorice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here