FOTO Poginulom motociklistu građani sinoć odali počast

Tragična nesreća je izazvala i brojne rasprave na društvenim mrežama

414
20.06.2021., Zagreb - Veci broj gradjana medju kojima i motoristi pale svijece za poginule u danasnjoj prometnoj nesreci gdje su poginuli motorist i biciklist. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon prometne nesreće u kojoj su u nedjelju ujutro poginuli motociklist i biciklist, u zagrebačkoj četvrti Vrbani spontano se okupilo više od stotinu građana koji su odali počast stradalima.

Mnoštvo građana okupilo se ispred hotela na Zagrebačkoj aveniji, gdje su u povorci motocikala s lampionima krenuli prema mjestu nesreće. Motociklisti su  “turiranjem” odali počast kolegi, a automobili koji su prolazili u suprotnom smjeru pozdravili su ih trubljenjem.

20.06.2021., Zagreb – Veci broj gradjana medju kojima i motoristi pale svijece za poginule u danasnjoj prometnoj nesreci gdje su poginuli motorist i biciklist.
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

No, nesreća je izazvala i brojne rasprave građana koji su na društvenim mrežama upozorili na ponašanja u prometu motociklista i biciklista, ali i na neodgovorno ponašanje policije.

“To nije bio motociklist nego ubojiti, ‘leteći’ projektil. Po meni, najveći je krivac MUP. Oni se prave da ne vide, ne čuju te projektile. Ne znam je li sam ikada vidio da je neki policajac zaustavio takve ubojice na motorima”, jedan je od komentara koji je prenio Jutarnji list.

Stalni sudski vještak za promet i docent na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje Krunoslav Ormuž upozorio je da u Hrvatskoj ima puno nesreća motociklista koje završavaju pogibeljno pa bi tom problemu trebali posvetiti veliku pozornost.

20.06.2021., Zagreb – Veci broj gradjana medju kojima i motoristi pale svijece za poginule u danasnjoj prometnoj nesreci gdje su poginuli motorist i biciklist.
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U nesreći koja se dogodila oko 8,40 sati na križanju Zagrebačke avenije i Ulice Hrvatskog sokola poginuli su 24-godišnji motociklist i 68-godišnji biciklist čiji je identitet naknadno utvrđen a zasad je nepoznato koje je svjetlo bilo upaljeno na semaforu za vozače kad su ušli u križanje.

Voditelj MUP-ove Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Mataija rekao je za središnji Dnevnik HTV-a da je ovaj vikend bio dosta težak jer je šest prometnih nesreća sedam smrtno stradalih osoba.

Naglasio je da se nesreće nisu dogodile na pravcima prema moru i da su se dogodile zbog individualne pogreške, uglavnom zbog prebrze vožnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here