FOTO/VIDEO Održana 20. Kestenijada u Petrinji

1423

U središtu Petrinje na Trgu hrvatskih branitelja održan je jubilarni, 20. festival kestena.

Brojni posjetitelji sudjelovali su u berbi kestena na Hrastovičkoj gori uz pratnju turističkog vodiča, a ostatak dana iskoristili su za kušanje gastro ponude na manifestaciji.

Kestenijadu je obišao i domaćin, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

“Sve je to skupa jedna gospodarska ponuda grada Petrinje gdje želimo u stvari tradiciju koja je tu autohtona. Na ovom području nema ništa novog što se tiče ovakvih sadržaja. Meni je drago što su ovdje uz lijepe domaće, petrinjske, ali i hrvatske pjesme sa našim klapama ovdje pokazali kako sve to skupa dobro čuvamo i kako to imamo, ali evo uz nas su i mnogi OPG-ovci, dragi prijatelji grada Petrinje koji su došli. Gledajući na konkurenciju oko kestena, jedna nam je ekipa u Lovranu i Opatiji gdje isto također želimo mnoge proizvode naše Zelene kuće i prodati. Ovdje imamo i prekrasnu Kostajnicu koja je isto domaćin Kestenijadi. Te dane sigurno treba još nadograđivati s ljudima koji odlučuju o sudbini ovog kraja. Oni trebaju proći kroz ovo područje da vide kako ovdje živi običan čovjek koji je tu u našoj domovini, a ponekad misli da je samo statistika”.

Osim branja kestena i uživanja u specijalitetima od kestena, posjetitelji su uživali u zabavnim koncertima, programu za djecu, ali i u iščekivanju pobjednika najboljih slastica od kestena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime