FOTO/VIDEO Počela dvodnevna 20. Planinarska kestenijada na Hrastovačkoj gori

U planinarskom domu Matija Filjak na Hrastovičkoj gori počela 20. Planinarska kestenijada koja je i ove godine okupila brojna planinarska društva iz cijele Hrvatske, njih čak 25!

936

Toplo jesensko subotnje jutro na Strossmayerovom šetalištu u Petrinji odisalo je veselom atmosferom planinara koji su se, uz pratnju vodiča, pješice planinarskim stazama zaputili prema Hrastovačkoj gori, točnije Planinarskom domu Matija Filjak, a sve zbog poznatog petrinjskog “blaga”- kestena!

Ovogodišnja Kestenijada okupila je čak 25 planinarskih društava, od kojih je najveći dio “starih znanaca” koji se vraćaju svake godine, a kako i ne bi kada ih iz godine u godinu  dočeka bogat program; ukusna gastronomska ponuda domaćih OPG-ova, pečeni kesteni te glazbeni i zabavni program uz sportske animatore.

VEZANE VIJESTI
Najava planinarske kestenijade na Hrastovičkoj gori i u Petrinji

I ove godine planinare je posjetio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović:

“Ponosan sam što smo se u ovako prekrasnom ambijentu Hrastovačke gore okupili i ove godine na jubilarnoj 20-oj kestenijadi! Zahvaljujem planinarima koji nam pomažu očuvati tu tradiciju i radi njih se trudimo svake godine biti još bolji! Upravo na ovakav način, druženjem, pridonosimo i osvješćivanju važnosti očuvanja prirodnih bogatstava i našeg kestena. Zahvaljujem organizatorima na trudu i odlično obavljenom poslu!”

Organizatori su poručili – vidimo se dogodine!

VEZANE VIJESTI
Hrvatska Kostajnica živi za vrijeme Kestenijade

Organizatori, HPD Zrin Petrinja, Grad Petrinja te TZ Grada Petrinje i za sutra su pripremili cjelodnevni program za djecu i odrasle! Posjetitelje tako s početkom u 10 sati očekuje bogata gastronomska ponuda i specijaliteti spremljeni od kestena, izbor naj slastice, glazbeno-zabavni program, a za prave avanturiste tu je i berba kestena na Hrastovačkoj gori! Više o programu Festivala kestena pročitajte niže:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here