VIDEO Glazbenoj školi Frana Lhotke uručen ček na iznos od 520.000 kuna

Mia Dimšić posebnim je nastupom otvorila božićni koncert

322

U dvorani Rafinerijskog doma INA u Sisku, kantautorica Mia Dimšić i predsjednik Hrvatskog društva skladatelja Mladen Tarbuk, uručili su u srijedu, 22. prosinca predstavnicima glazbene škole Frana Lhotke ček na iznos od 520.000 kuna koje su glazbeni autori i HDS ZAMP donirali putem „Playliste za glazbenu školu Sisak“.

Predsjednik Hrvatskog društva skladatelja Mladen Tarbuk naglasio je da autori itekako suosjećaju s onima koji ih izvode:

“Mislimo na budućnost! Nama je zaista stalo da mladi u Hrvatskoj mogu svirati, mogu vježbati, mogu nastupati, mogu izvoditi između ostalog i hrvatske autore. Odlučili smo se na jednu akciju koja je vrlo znakovita, jer su autori odabrali svoje najpopularnije skladbe i sve tantijeme su odlučili dati za izgradnju glazbene škole u Sisku.”

Milan Majerović Stilinović, voditelj sektora komunikacija i odnosa s javnošću u HDS ZAMP-u, potvrdio je da se u akciju uključilo gotovo 300 ljudi:

“To su od jako poznatih autora do onih koji se samo amaterski bave glazbom. Ova akcija traje godinu dana, ovo je jako teška godina, kao i prošla i za same glazbenike. Zahvalni smo svim autoricama i autorima koji su se odazvali na ovu akciju.”

Jedna od autorica koja je odustala od tantijema u korist glazbene škole je Mia Dimšić, koja je istaknula da joj je drago što je imala priliku pomoći:

“Izabrala sam pjesmu “Bezimeni” jer mi je dala snage u životu kad mi je trebala i bila je među prvim uspješnijim pjesmama. Obzirom sam odrasla u tamburaškoj školi, znam Koliko je to važno. Mislim da je prekrasno da mogu nečim naizgled jednostavnim pomoći.”

Mia Dimšić posebnim je nastupom otvorila božićni koncert polaznika glazbene škole, prije kojega je i uručen ček na iznos od 520.000 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime