Glina: ‘mršava’ kampanja za gradonačelnika

871

Prema danas objavljenim službenim financijskim izvješćima, ‘mršava’ je kampanja za gradonačelnika Grada Gline, piše Hina.

Jedva osam tisuća kuna ‘zavrtilo’ se u prvom dijelu kampanje za glinskog gradonačelnika/icu, pokazuju to prijavljena financijska izvješća troje kandidata za tu dužnost, a prenosi Hina. Najviše je, nešto više od pet tisuća kuna, potrošio kandidat HDZ-ove koalicije Stjepan Kostanjević i to za novinsko oglašavanje, izradu izbornih suvenira te za najam dvorane. Nepune tri tisuće kuna za “tisak novina”, jedini je trošak HSLS-ova Milana Davidovića. Neovisna, odnosno kandidatkinja grupe birača Diana Mužić, prijavila je da u prvom dijelu kampanje nije potrošila ni kune.

Prema službenim financijskim izvješćima, vrlo suzdržani do sada su bili donatori, konkretno građani i tvrtke, od kojih kandidati (još) nisu dobili ni kune. Izuzetak je tek HSLS koji je svom kandidatu Davidoviću donirao 10.000 kuna. Najviše vlastitih sredstava, 10.000 kuna, u kampanju kani investirati neovisna Mužić, upola manje Kostanjević, a Davidović 2.000 kuna.

Kandidati za glinskog gradonačelnika donacije mogu prikupljati do ponoći, 18. prosinca, a izborni dan je nedjelja, 20. prosinca. Glinjani prijevremeno biraju gradonačelnika nakon što je jesenas u prometu smrtno stradao gradonačelnik Milan Bakšić (HSLS).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime