GLINA Održana smotra folklora “Ivanje u Glini”

Nakon dvogodišnje pauze 14. po redu

175

U Hrvatskom domu u Glini održana je 14. smotra folklora “Ivanje u Glini”.

Manifestaciju je nakon dvije godine stagnacije organiziralo HAKUD Glinska Tamburica, čija je predsjednica Kristina Arambajsa ispričala tko se sve odazvao pozivu, kakva je situacija u Društvu te kakvi su planovi za blisku budućnost:

“Natupit će sedam umjetničkih društava. Što se nas tiče, ostali smo brojčano isti. Mala je oscilacija kod broja djece. Više nas je pandemija zaustavila nego potres. Fundus Društva je ostao u redu. Rasprodani smo cijeli lipanj. Stižu ponude sa svih strana, ne znam hoćemo li sve i stići.”

Umjetnički voditelj HAKUD Glinska tamburica Mario Ožaković ispričao je kako su tekle pripreme te što su pripremili za nastup:

“Pripreme su započele prije dvije godine kada nas je zadesila pandemija. Žešće pripreme su počele prije mjesec, dva. Naše Društvo prikazat će pjesme i plesove glinske Banovine, a djeca su pripremila pjesme i plesove Hrvatskog zagorja.”

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Ivan Janković:

“Grad, kao i svake godine, daje podršku kulturnoumjetničkim udrugama. Situacija je teška, ali bez obzira, treba osigurati sadržaj gradu. Ovo je jedan od tih načina, manifestacija koja traje dugi niz godina. Ponovno bogatstvo kulturne baštine i lijepo je vidjeti ove sretne i vesele ljude da se sruuže u Glini.”

Osim domaćina, velikih i malih, nastupili su i KUU Treća sreća Glina, HKUD Topala Vitez (BiH), KUD Mikleuš, KUD Jasen Šaptinovci, KUD Graničar Čazma, KUD Slavuj Bukevje i KUD sv. Florijan Lekenička Poljana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime