VIDEO – Glina u crnom

5143

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva u teškoj prometnoj nesreći na području Grada Gline, život je izgubio glinski gradonačelnik Milan Bakšić. Prometna nesreća dogodila se oko 16 sati i 30 minuta na raskrižju Vukovarske i Frankopanske ulice u Glini. Bakšić je bio suvozač u osobnom automobilu čiji je vozač oduzeo prednost teretnom vozilu dugom oko 15 metara, uslijed čega je došlo do direktnog sudara. Milan Bakšić zadobio je teške tjelesne ozljede kojima je podlegao sinoć oko 19 sati u sisačkoj bolnici. Kako je potvrđeno nakon očevida kojeg je obavio županijski državni odvjetnik , ozljede vozača i još jednog putnika u automobilu u kojemu je bio gradonačelnik Bakšić, su lakše i život im nije ugrožen. Milan Bakšić rođen je 21. ožujka 1961. u Glini, a ovo mu je bio drugi mandat obnašanja gradonačelničke funkcije. A njegovu funkciju preuzet će njegov dosadašnji zamjenik Igor Karaturović s kojim smo jutros razgovarali u Glini.

VEZANE VIJESTI
FOTO GALERIJA Proslava zaštitnika sv. Lovre u Gračanici Šišinečkoj

TON


Glina je zavijena u crno. Zastave su na pola koplja, tišina i tuga među građanima koji su u jučerašnjoj stravičnoj prometnoj nesreći izgubili svog gradonačelnika Milana Bakšića. Potresena ovom tragedijom je i predsjednica Gradskog vijeća Grada Gline doktorica Sanja Štingl-Vlašić.
Ton


Nakon obavljenog očevida, koji je trajao sinoć do kasno u noć, Policijska uprava sisačko-moslavačka priopćila je okolnosti jučerašnje prometne nesreće u kojoj je kao suvozač smrtno stradao 54 – godišnji glinski gradonačelnik Milan Bakšić.
Priopćenje donosimo u cijelosti: na križanju Frankopanske i Vukovarske ulice u Glini 51-godišnji vozač osobnog automobila sisačke registracije, koji je vozio dvije osobe, na raskrižju nije propustio sva vozila iz Vukovarske ulice, koja su imala prednost pa je u lijevi bočni dio njegovog automobila udario teretni automobil s priključenom poluprikolicom, kojim je upravljao 33-godišnjak. Od siline udarca, kamion je osobni automobil gurao dvadesetak metara, vozač i suvozač su zadobili teške, a drugi putnik lakše tjelesne ozljede. Naposlijetku, Milan Bakšić je unatoč trosatnim nastojanjima liječnika sisačke Opće bolnice da mu spase život, podlegao ozljedama, a vozač, kojemu je pomoć također pružena u sisačkoj bolnici, izvan je životne opasnosti. Oba vozača koji su sudjelovali u nesreći su alkotestirani i utvrđeno je da nisu bili pod utjecajem alkohola. Zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 51-godišnjeg vozača osobnog automobila biti će podnesena kaznena prijava. Milan Bakšić gradonačelničku funkciju obnaša od 2009. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here