Godišnja skupština Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

Redovitu godišnju skupštinu, na kojoj su doneseni plan aktivnosti i financijski plan za 2019. održala je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije (VZZŽ). Bila je to prigoda i za obilježavanje 25. godišnjice ustroja Zajednice.

„Vjerujem da smo u proteklih 25, a posebno zadnjih godina, napravili veliki iskorak u vatrogastvu, posebno u digitalizaciji sustava. Respektabilna smo snaga koja za dobrobit ljudi odrađuje puno toga. Educiramo se, vježbamo, osposobljavamo, nabavljamo novu opremu. U svemu tome imamo podršku Zagrebačke županije“, rekao je Josip Novosel, zapovjednik VZZŽ-a, dodavši da pred vatrogascima i dalje stoji veliki rad, posebno u prevenciji i edukaciji stanovništva.

„Ne zaboravljamo ni natjecanja, kroz koja okupljamo mlade“, rekao je Novosel.

Prema zadnjim podacima HVZ-a na području Zagrebačke županije ima preko 17.000 vatrogasaca.

„U 2018. nije bilo puno velikih intervencija i šumskih požara, a na sreću nije bilo ni poplava. Zacrtani zadaci za ovu godinu u potpunosti su ispunjeni. A što se tiče 2019., maksimalno će se ulagati u nabavu osobne opreme, vozila, čamaca…, u sve ono što je potrebno da bi vatrogasci mogli odrađivati svoj dio posla“, rekao je Stjepan Ptiček, predsjednik VZZŽ-a.

Povodom obilježavanja 25. godišnjice rada VZZŽ-a, na sjednici su uručene povelje i plakete s likom bana Josipa Jelačića. Među dobitnicima je i Zagrebačka županija.

„Znamo da su vatrogasci uvijek na raspolaganju i usluzi. Osim požara pomažu i u drugim nepogodama, za što ove godine, na sreću, nije bilo značajnije potrebe. Županija je njihove aktivnosti u 2018. financirala s 3,5 milijuna kuna, a u proračunu za iduću godinu predvidjeli smo 3,8 milijuna. Uvijek smo imali razumijevanja za njihove potrebe, a tako će biti i u budućnosti“, rekla je zamjenica župana Nadica ŽužakV.

Fot: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here