Goluža: Ne smijemo podcijeniti Brazil

335

Slavko Goluža izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije upozorio je kako suparnik njegove momčadi u osmini finala Svjetskog prvenstva Brazil nije nimalo naivan i kako ga se ne smije podcijeniti.

“Pred nama je sada Brazil. To je nimalo naivna ekipa, Brazil zadnjih godina dosta ulaže u rukomet. Vidimo to i po rezultatima ženske reprezentacije koja je aktualni svjetski prvak. Sigurno je da će dati sve od sebe da nas pobjede. Mi ćemo se dobro pripremiti, nema mjesta podcjenjivanju. Gledamo sam njihove utakmice protiv Španjolske i Slovenije, igraju dinamičan rukomet s obranom 5-1, a ponekad i 4-2. Dosta su agresivni i veliki borci. Svih 60 minuta izgaraju na terenu. Igra im se bazira na vanjskim igračima, desni i lijevi su šuteri, dok je srednji radilica za njih, te za pivota gdje imaju jak pritisak. Krila su isključivo kontraši, dok je vratar na visini zadatka”, analizirao je Goluža sljedećeg suparnika, te najavio kakvu Hrvatsku očekuje u tom dvoboju.

“Očekujem borbenu i ozbiljnu Hrvatsku s pravim pristupom. Pokušat ćemo nametnuti naš ritam igre uz dobru obranu i lake pogotke. Pokušat ćemo što manje igrati šest na šest. Moramo imati veliku koncentraciju u obrani i ono što mene veseli je da se polako dižemo. Noge su sve opuštenije i nadam se da nam s takvom pokretljivom obranom ne bi trebali zadavati probleme”.

“Ozlijeđenih igrača nema, Vori je imao laganu virozu, ali to je pod kontrolom i bit će spreman za utakmicu. Što se tiče atmosfere, sve je odlično i spremni smo za ono što dolazi. Danas ćemo odraditi trening snage, a sutra idemo put nove dvorane na dvoboj s Brazilom”.

Susret osmine finala između Hrvatske i Brazila igrat će se u nedjelju s početkom u 19 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime