Gorička policija tijekom vikenda ispisala više novčanih kazni za nekorištenje pojasa

124

U vremenu od petka 15. do ponedjeljka 18. ožujka od 20,00 do 06,00 sati na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena su akcije „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“, kojom prilikom je utvrđeno 13 ciljanih prekršaja i to:

4 prekršaja vozača vožnje pod utjecajem alkohola i 9 prekršaja nepropisne brzine.

Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 17 ostalih prekršaja iz domene prometa, što je ukupno 30 prometnih prekršaja.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa na 12 sati.

Rekorder imao 1,69 promila alkohola

U subotu 16. ožujka u 02,08 sati, muškarac (rođen 1984) je upravljao osobnim automobilom s koncentracijom alkohola u organizmu od 1,69 g/kgZaustavljen je Velikoj Gorici, Ulica 153 brigade HV, kod raskrižja sa Ulicom Kušanec. Istom je na mjestu događaja izdan Prekršajni nalog, te je smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja.

POJAS

Također u petak 15. ožujka u vremenu od 07,00 do 15,00 sati na području policijske postaje Velika Gorica, provedena je preventivno represivna akcija „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“, kojom prilikom je utvrđeno 18 ciljanih prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa ( 15 vozači i 3 putnika), od čega je naplaćeno 6 novčanih kazni, izdano je 5 obavijesti o počinjenom prekršaju i izdano je 7 upozorenja.

U vrijeme provođenja akcije tijekom vikenda desile su se 4 prometne nesreće s materijalnom štetom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here