GORNJE MOKRICE Urušio se krov kuće, Grad i sumještani odmah pripomogli

Reakcija mještana i Grada Petrinje bila je brza

307

U Gornjim Mokricama umalo se dogodila velika tragedija.

Nedaleko Petrinje, u naselju Gornje Mokrice, u večernjim satima urušila se obiteljska kuća, U drvenoj kući živjela su dva brata, a mlađi brat Josip Celčić prisjeća se kako se kuća urušila sama od sebe: “Popustila je greda na kojoj su rogovi. Sinoć smo susjed i ja bili budni. Bili smo bez struje dok jutros nisu došli. Isključili smo sve da netko ne zapne za kabel ili da se ne zapali.”

Reakcija mještana bila je brza, potvrdio je predsjednik Mjesnog odbora Tomislav Mitar: “Jutro su mi javili da je pao krov sa obiteljske kuće. Odmah smo alarmirali ljude i počeli čistiti. Čuo sam se i s ljudima u Gradu te zahvaljujem gradonačelniku Darinku Dumboviću na promptnom reagiranju. Dobli smo i najlon da kuću prekrijemo, a za idući tjedan je najavio da ćemo dobiti sav potreban materijal da stavimo kuću u funkciju što je prije moguće.”

VEZANE VIJESTI
Mokrice su dokaz da se Oluja slavi diljem Hrvatske

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović odmah je reagirao te podsjetio da je jedan od braće Celčić hrvatski branitelj: “Ovo je poruka svima onima koji odlučuju o sudbini ljudi, uključujući i Grad Petrinju, da zajednički radom damo ogroman doprinos da zbrinemo ove ljude u neki od slobodnih stanova koje ima država. Apeliram prije svih na državnog tajnika Nikolu Mažara. Danas ću nastojati s njim uspostaviti komunikaciju da već sutra tražim rješenje da nam odmah daju stan i ključeve kako bismo zbrinuli ovu obitelj. Grad nema vlastiti stan, ali ako bude trebalo neko prijelazno rješenje, nešto ćemo izmisliti.”

VEZANE VIJESTI
DETALJI DRAME SA JORDANOVCA: Razbijenim staklom napali osoblje i policiju

Dumbović je apelirao na sve one koji mogu pomoći, prije svega na državu i državnog tajnika. Ovo je naša realnost, moramo biti disciplinirani, ali postoje i ljudi koji moraju odraditi svoj posao i u dijelu humanosti dati novu šansu. Život ne smije stati i ljudima se mora pomoći, zaključio je gradonačelnik Dumbović.

Mještani su isti dan na kuču postavili dobivene plastične cerade od Grada, kako bi se obitelj Celčić za prvu ruku zaštitila od eventualnih vremenskih neprilika i hladnoće.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here