Zamjenik župana Ivan Celjak u četvrtak, 24. kolovoza 2017. godine, u prostorijama Vlade Republike Hrvatske predstavljao je Sisačko-moslavačku županiju na svečanom potpisivanju ugovora za projekt „Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području Sisačko-moslavačke županije“.

Sisačko-moslavačka županija aplicirala je ovaj projekt na „Poziv na dostavu projektnih prijedloga Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini unutar Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Ukupno odobrena vrijednost Projekta je 14.870.226,45 kn. Bespovratna sredstva iznose 12.124.736,87 kn ili 81,54 % , a udio SMŽ 2.745.529,58 kn, odnosno 18,46 %.

Ovim projektom Sisačko-moslavačka županija osigurava uvjete za kvalitetniji rad medicinskog osoblja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, povećava broj usluga prema korisnicima primarne zdravstvene zaštite, smanjuje broj uputnica u sekundarnu zdravstvenu zaštitu i osigurava pristup osobama s teškoćama u kretanju zdravstvenim ustanovama primarne zdravstvene zaštite.

Maksimalno vrijeme trajanja projekta je 3 godine od dana odobrenja projekta od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Projektom će biti financirana nabava opreme za ordinacije opće medicine, dentalne medicine, ginekologije i pedijatrije u iznosu od 8.550.800,00 kn; infrastrukturni zahvati na objektima Domova zdravlja u Sisku, Kutini i Petrinji u ukupnom iznosu od 5.116.203,57 kn te troškovi neovisne financijske revizije projekta, promicanja horizontalnih politika EU, troškovi promidžbe i vidljivosti projekta, kao i troškovi upravljanja projektom.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here