Grabar-Kitarović: Predsjednica ne treba stolovati samo u Zagrebu

276

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u subotu da je time što će njezin ured desetak dana biti u Splitu željela decentralizirati ured i pokazati da predsjednica ne treba stolovati samo u Zagrebu, nego i drugdje u Hrvatskoj.

Na novinarsko pitanje kako će, s obzirom da uskoro seli u svoj ured u Split, to funkcionirati, predsjednica je kazala da “će desetak dana biti u Splitu, da će im sjedište biti u luci Lora”.

Dodala je da su zamolili županiju da omogući jedan ured, kako bi mogla izravno razgovarati s građanima.

VEZANE VIJESTI
U ravnopravnoj utakmici presudilo iskustvo

“Prije svega namjera mi je decentralizacija, pokazati da predsjednica ne treba stolovati samo u Zagrebu, nego i u drugdje u Hrvatskoj”, kazala je predsjednica, koja je u Rabu nazočila svečanom otvaranju 14. Rapske fjere.

“Osim toga, s obzirom da od 5. do 15. kolovoza ima jako puno događanja u Splitu i okolici, da ne bismo i mi dalje zakrčavali promet na autocesti, mislim da je puno racionalnije da budemo u Splitu. Svima će biti puno lakše, nećemo se morati toliko voziti i vjerujem da ćemo uštedjeti na troškovima, jer nas boravak u luci Lora ne košta ništa”, kazala je predsjednica.

VEZANE VIJESTI
FOTO Pogledajte kakva atmosfera vlada na Poljudu!

Na upit planira li još negdje tijekom ljeta preseliti ured, predsjednica je rekla da planira, ne samo tijekom ljeta, nego i tijekom cijele godine.

“Namjera mi je ovako decentralizirati ured, svako toliko, u Istru, na otoke, Gorski kotar, Hrvatsko Zagorje, Slavoniju…”, kazala je.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kotarović naglasila je da smatra da je iznimno bitno da provede nekoliko dana među građanima, da se dade svima prilika, onima koji ne žive u Zagrebu, da dođu razgovarati s njom kako bi čula što imaju za reći.

VEZANE VIJESTI
Vasiljkoviću prihvaćen dio žalbe

Dodala je da se tome veseli i da se nada da će biti dobro prihvaćeno.

(Hina)

Foto: FAH

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here