Grad Petrinja za manifestacije ukupno podijelio 160 tisuća kuna

464

Grad Petrinja dodijelila je ukupno 160 tisuća kuna udrugama za gradske manifestacije. Od ukupno 21 pristigle prijave, novac je dobilo 16 programa ili projekata. Najmanji mogući traženi iznos je tisuću kuna, a najveći 30 tisuća kuna. Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović:

“Meni je drago što vam mogu čestitati što ste se javili na naš natječaj, još mi je draže što ćemo u jednom dobrom kvalitetnom kontinuitetu dobrih društvenih politika napraviti jednu dobru sinergiju da naša manifestacija i bogatstvo grada koji ima veliku i značajnu povijest. Bez civilnih inicijativa, bez ovih sadržaja, bez vaših programa – nema ni programa Grada. Vjerujem da ćete sve potrošiti u interesu zajedničkim ali i promidžbi grada Petrinje i Sisačko-moslavačke županije. Možete odmah ići u trošenje novca. Znam da vam je potreban novac, a sagledavanjem vaših potreba odlučili smo vam pomoći.

U sljedećoj godini, molim vas da u partnerskom odnosu, imate još kvalitetnije pripremljene programe u kojima ćete naglasiti što vam je sve potrebno, tu mislim na prijevozničke i ostale usluge. Stavite ih dobro debelo u svoje programe, a to vrijedi i za manifestacije kada vam trebaju razglasi da to ne bude kasnije nekakva kombinacija u kojoj mi ne možemo zadovoljiti određene financijske revizorske standarde koji nas poslije hvataju i skaču nam s pitanjima – kako ste nešto potrošili a da to nije transparentno. Shvatite ovo kao moju opomenu kojom ćete se služiti pri sljedećoj prijavi.”

U ime svih udruga zahvalila se predsjednica Kulturno umjetničkog društva Hrastovačka gora Ljiljana Sigur:

VEZANE VIJESTI
Naše kamere uhvatile su pokazne vježbe petrinjskih vatrogasaca

“Zahvaljujem se u ime svih udruga Gradu Petrinji koji prepoznaje naš rad i trud. Svi mi radimo koliko možemo s obzirom na financijska sredstva i koliko možemo to fizički izvesti i organizirati. Ideja imamo, ja znam da sam kreativna i znam da ću tražiti još novca bez obzira na natječaj, a vjerujem da tako i svi skupa. Želim vam svima skupa uspješnu ovu godinu i da što više događanja bude u našem gradu”.

Zbog ograničenih sredstava odbijeno je pet udruga. Dvije nisu zadovoljile formalne uvjete Javnog natječaja, a tri su iz područja Domovinskog rata te su im već dodijeljena sredstva po provedenom Javnom natječaju za ovu godinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here